Dömötör: Brüsszel beismerte, valóban kapott bankkártyát a szír terrorista

2019. március 31. 11:35

Hivatalos adatok szerint négyezernél több terrorista térhetett vissza Európába.

2019. március 31. 11:35

Az Európai Bizottság a magyar kormány kérdésére adott válaszában beismerte, valóban kapott pénzzel feltöltött kártyát a szír terrorista – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Dömötör Csaba azt mondta: az uniós adófizetők pénzéből finanszírozott program keretében – amelyet, mint kiderült, a terroristák is kihasználnak –, a hivatalos összesítés szerint, csak januárban 60 ezren kaptak pénzt ilyen kártyára. „Nem azt mondom, hogy minden ide érkező bevándorló terrorista”, de sok példa van arra, hogy a könyörtelen támadásokat elkövető szélsőségesek magukat menekültnek mondva tartózkodnak Európában – fogalmazott az államtitkár.

Dömötör Csaba szerint a szír Hassan F. esete is bizonyítja, a regisztráció ellenére sem tudják hatékonyan felügyelni, kik igényelnek ilyen kártyát, s ez tovább tágítja a rést Európa biztonsági pajzsán. Nem beszélve arról, hogy az efféle támogatás további millióknak jelent „meghívást” Európába.

A biztonság kapcsán kitért arra is, hogy az Európai Parlament (EP) jelentésében 3900 és 4300 közé teszik azon európai állampolgárok számát, akik a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet kötelékében harcoltak. Egy részük már visszatért, maradékuk most a terrorszervezet összeomlásával térhet vissza.

Dömötör Csaba beszélt arról is, hogy az EP-ben sorra fogadnak el olyan állásfoglalásokat, amelyekben a közös elem a bevándorlás legalizálása melletti állásfoglalás. Ők legalizálni akarják az eddigi illegális bevándorlást, a magyar kormány ezzel szemben megállítani akarja azt – hangsúlyozta.

Az államtitkár elmondta, a kormány által korábban rendelt összeeurópai felmérésből kiderült: az európaiak túlnyomó része nem nézi jó szemmel a bevándorlást, nem adtak felhatalmazást arra, ami most folyik. Ezért kell „nagyot fordítani a brüsszeli politikai kormánykeréken”, amit a májusi választáson lehet kikényszeríteni – mutatott rá Dömötör Csaba.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2019. március 31. 18:37
Számoljunk csak Ez gondolom csak egy óvatos becslés ..az igazság minimum a duplája lehet.. Egy kiképzett terrorista egy öngyilkos merényletben meg tud ölni mondjuk minimum 50 polgárt. És megsebesíteni 100 at . Ha 8000 terrorista..megöl 400.000 európait ..a többi fehér európai önként elmenekül Európából bárhova mondjuk Ausztráliába.. És akkor megalakulhat Soros és a DK álma az egyesült Europai Iszlám államok..
VakzKommondor
2019. március 31. 16:18
Amúgy brüsszel az vezeték vagy ketesztnév? Egyre alacsonyabb a szint a nerben. Pedig nem volt hova esni
balbako_
2019. március 31. 15:24
Miután rábizonyítottuk! Maguktól hazudtak.
llnnhegyi
2019. március 31. 15:03
Nyugat ész nélkül bombázta Afrikat, Közel Keletet. Mostanában dugi pénzeli a túlélőket, hogy jöjjenek Európába, és gyilkos bosszút vegyenek rajtunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!