Novák Katalin a BBC-nek: A gyermekvállalás egy életre szóló döntés

2019. február 21. 13:59

„Bízom benne mindezen támogatások vissza tudják adni a magyar emberek jövőbe vetett hitét, amit korábban elvettek tőlük” – mondta Novák Katalin államtitkár a BBC-nek adott interjújában.

2019. február 21. 13:59

A BBC hosszan foglalkozott a magyar családtámogatási politikával, ahol Novák Katalin államtitkár asszony mellett Dr. Phillip Blond családügyi szakértő, David Cameron korábbi brit miniszterelnök tanácsadója.

„Úgy gondolom minden esély megvan arra, hogy ez a program sikeres legyen. Pont a mértéke és vakmerősége miatt tudja érzékeltetni az újfajta politikai irányzatokat, amelyekre a nyugati államokban is szükség lenne” – jelentette ki Dr. Phillip Blond.

Ez egy olyan program, amit a progresszív oldalnak támogatnia kellene, attól függetlenül, hogy egyetért-e a kormány minden intézkedésével vagy sem. Úgy gondolom, hogy biztonságossá tenni a családok életét egy olyan cél, amit nekünk is követni kellene – hangsúlyozta a szakértő.

„A gyermekvállalás a »legszemélyesebb közügy«, hiszen hatással van a közösségre, de egyúttal egy személyes ügy is, hiszen a párokon múlik, hogy vállalnak-e gyermeket, ahogy az is, hogy mikor és hányat” – mondta Novák Katalin.

 

 

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vadakat terelő juhász
2019. február 21. 20:31
A gyermekvállalás egy életre szóló döntés" Ha Novák Katalin nem mondja , talán sohasem jöttünk volna rá. Ez is megéri a pénzét. :D
Akitlosz
2019. február 21. 20:16
"Bízom benne, hogy mindezek vissza tudják adni a magyar emberek jövőbe vetett hitét." Azt az egyenlő munkáért egyenlő bért vállalás könyörtelen alkalmazása és betartatása adná csak vissza. Ameddig a magyar ember csak azért, mert magyar ember töredék akkora fizetést kap az ugyanannyi és ugyanolyan munkájáért, mint a német ember, addig nincsen jövőbe vetett hite. Ameddig csak annyi a perspektíva, hogy ha jobban akarsz élni, csak annyira, mint mások, akkor túlórázzál többet vagy költözzél külföldre, addig itt nincsen jövőbe vetett hit.
Akitlosz
2019. február 21. 20:11
"Novák Katalin a BBC-nek: A gyermekvállalás egy életre szóló döntés" Ezért aztán célszerű megvárni vele a halált, mert halálra már nem szól.
luisbathhelena
2019. február 21. 18:55
Tartok tőle, hogy egy ilyen csomag Ny Európában csak több muszlimot produkálna (persze erről kussolnának). A muszlim nők nem dolgoznak igy az szja almás, de a többi oda vezetne. Lsd még megélhetési gyerekszülés. Persze a haladárok nem szólnának hiszen "minden gyerek egyenlő". Hát nem. Nekem nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!