Kereki: A baloldalnak is nagyon kellemetlen a Jobbik-ügy

2019. február 13. 15:39

A Mandiner főszerkesztő-helyettese a Hír TV vendége volt kedd este. Videó.

2019. február 13. 15:39

Karácsony Gergely a napokban nyilvánosan bocsánatot kért múlt heti nyilatkozatáért amelyben arról beszélt, hogy nem nácizmus a zsidó képviselők listázása. 

A Karácsony-ügyről, Mike Pompeo amerikai külögyminiszter budapesti látogatásáról és Soros Györgyről is beszélgetett kedd este Biró Mariann, az Index munkatársa és Kereki Gergő, lapunk főszerkesztő-helyettese a Hír TV műsorában.

Kereki Gergő szerint baloldalnak is nagyon kellemetlen már a Jobbik-ügy. „Nem tudom mennyire komolyan vehető az a poiltikus, aki egyik héten ezt mondja, a másik héten azt. Egyik héten felvállalja a Jobbikot, a másik héten elhatárolódik a korábbi kijelentéseitől” – kommentálta Kereki Karácsony Gergely és a Jobbik viszonyát.

Kereki szerint Karácsony csak azért kért bocsánatot, mert érzi a nyomást. „Már a balliberális sajtó is nekiment, még ők is látták, hogy ez a szereplés nagyon kínos volt. A 444 és a HVG már Karácsony bukását pedzegeti” – mondta lapunk főszerkesztő-helyettese.

Karácsony Gergely kijelentését Biró Mariann is elfogadhatatlannak tartotta. 

A független sajtónak feladata, hogy mindenkit azonos mércével mérjen. Ha kormánypárti politikus tett volna ilyen kijelentést, akkor számon kérnénk rajta, így Karácsony Gergelyen is számon kell kérni” – mondta az indexes újságíró. Hozzátette: a Fidesz sokoldalúsága egy gömbhöz hasonlítható. Az ellenzéknek ne az a Fidesz legyen a példa, akik már rengeteg ideológiai vátozáson mentek keresztül az évek során. „Karácsony Gergelynek felelősséget kell vállalni tettéért, de nem tudom, hogy kijelentése megbocsájtható-e” – kommentálta az ügyet Biró Mariann.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mia szösz
2019. február 14. 16:28
Félreértések elkerülésére, szerecsenmosdatások leleplezésére és szétkenések eloszlatására, ld. http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_fadat?p_ckl=39&p_uln=241&p_felsz=98&p_szoveg=&p_felszig=98 Országgyűlési felszólalások 2012. november 26. Gyöngyösi Márton: .... ismerem én is, hogy hány magyar honfitársunk, hány magyar származású ember él Izraelben, hány izraeli zsidó honfitársunk él Magyarországon. Úgy gondolom, pont itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy FELMÉRJÜK azt, hogy az itt élő, és különösen a Magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) hány olyan ZSIDÓ SZÁRMAZÁSÚ ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. (Az elnök ismét csenget.) Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak. (Taps a Jobbik soraiban.) Szóról szóra: Felmérni akart, származás alapján. Nem kettős állampolgárság alapján. Most már magyarázhatják, ahogy akarják.
formaegy
2019. február 13. 20:43
Karácsony Gergelynek felelősséget kell vállalni tettéért, de nem tudom, hogy kijelentése megbocsájtható-e. Mindenki tudja, hogy az egész bocsánatkérése egy nagy színjáték! Egy hatalmas színjáték! Van egy törvényünk, és van egy tudatos, világos kijelentés! Onnantól nincs miről beszélni, amíg egy törvény kivételt tesz ember, és ember között! Ennyi! A ballib színre lépve, vagy a kulisszák mögött, így is, úgy is összefogott a Jobbikkal! Megmondta Gyurcsány nyíltan! Nem a Jobbik vezetése a lényeg, hanem a mögötte álló 1 millió szavazó! Innentől erről sincs mit beszélni! Ami szégyen, és gyalázat a törvények alkalmazása, vagy éppen nem alkalmazása. Attól függően, kiről van szó! Ez a szégyen, és gyalázat!
Lotti
2019. február 13. 19:46
Soha nem kedveltem a Jobbikot. Hasonlóképpen az ilyen lejárató kampányokat, amit beépített spionok titokban készített lejárató hangfelvételeire alapoznak.
3M..
2019. február 13. 18:39
Egyre több embertől hallom, ha nem létezne a Jobbik, akkor ma az egykori fideszes szavazók többsége reményvesztettként élne, vagy disszidálna Magyarországról. Sokan persze így is, a politikával nem foglalkozók inkább az önkéntes száműzetést választották egy idegen országban, de a Mozgalom létezése, minimum ennyi embernek ebben a kilátástalanságban is reményt ad. A Fidesz nem tartotta be a 2010-es vállalásait, 2014-ben pedig már ígérni sem mertek. Csak sodródnak az árral, az egykori szavazóik lemorzsolódásával, egyáltalán nem törődve. Csapkodnak, vagdalkóznak és szemlesütve hazudnak. A Jobbik Magyarország Mozgalom ezzel ellentétben reményt ad és támaszt nyújt azoknak, akik végképp elpártoltak a teljesen hiteltelenné vált Fidesztől és az azt alkotó uraságoktól. Csak a Nemzet! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!