Egymásnak esett Fiala és Vadai a Jobbik miatt

2019. február 14. 13:56

A DK-s Vadai Ágnes a Jobbikot védte, Fiala szerint viszont az összefogás az elfogadhatatlan. Vadai később arra kérte a műsorvezetőt, hogy fejezze be a gyurcsányozást, majd kiderült, ha a DK elnökének nem tetszik valami, akkor úgyis felhívja majd őket.

2019. február 14. 13:56

Kellemetlen veszekedés tört ki az ATV „A nap híre Fiala Jánossal” című műsorában, a műsorvezető és Vadai Ágnes, a DK politikusa között –méghozzá a Jobbik és a baloldal együttműködéséről. 

A Demokratikus Koalíció álláspontja nagyon világos – közölte Vadai. Úgy folytatta: együttműködés csak olyan szervezetekkel, pártokkal és személyekkel van, melyek elfogadják, hogy az Orbán utáni világ egymás tiszteletére, az emberi méltóságra és a demokráciára épül. Ez az irány. „Az, hogy a Jobbik feláll mellénk a színpadra, az azt jelenti, hogy ők elfogadják ezeket a szabályokat" – jelentette ki Vadai Ágnes, a DK alelnöke. Vadai szerint a Jobbik semmivel sem rosszabb mint a „panelprolizó” Fidesz. 

Szilágyi Emese az MTA kutatója, a műsor másik vendége úgy látta a Jobbik próbál elhatárolódni Vona Gábortól, és belesimulni az ellenzékbe, de, hogy ez mennyire vállalható az már más kérdés. Kijelentette:  

ő nem tudna együttműködni egy Jobbik típusú párttal, és egy ilyen kijelentéseket tevő emberrel sem nagyon fogna kezet.

Fiala később hozzátette, hogy a panelprolizást és a zsidók listázását nem lehet egy lapon említeni; szerinte az utóbbi egy olyan politikai racionalitást jelenít meg, amitől elborzad. A műsorvezető továbbá kifejtette: érti, hogy le kell győzni a Fideszt, és emiatt egyes jobbikos képviselők azt mondják, hogy az ördöggel is szövetséget kell kötni, „erre pedig megjelenik Gyurcsány, ördögként"

Vadai közbevágott: „Ezt be lehet fejezni, őszintén szólva".
Fiala: „Mármint mit lehet befejezni?"
Vadai: „Hát ezt a gyurcsányozást." 

A szóváltásuk során Fiala odavágta Vadainak, hogyha Gyurcsánynak valami nem tetszik, akkor majd úgyis felhívja a műsor után. Vadai erre rácsodálkozott: „Mégis miért hívná fel magát Gyurcsány a műsor után?" Fiala szerint azért, mert

Gyurcsány eddig is felhívta, ha valami nem tetszett neki. 

Fiala továbbá hangsúlyozta, hogy

ő, mint zsidó származású valaki, a Jobbikból nem kér.

Vadai úgy zárta, hogy egyetlen dologra nem hajlandóak: a Fidesz kottájából játszani, majd Fialának azt ajánlotta, hogy hallgassa meg Heller Ágnes véleményét is. 

A vita a Jobbik egy újabb kiszivárgott hangfelvétele miatt alakult ki, amelyben a Z. Kárpát Dániel és a Jobbik médialapítványának kuratóriumi elnöke egy beszélgetés folyamán „hülye nyugdíjasoknak" és „farhát kommandónak" nevezte a párt időskorú szimpatizánsait. 

 

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. február 15. 16:13
Mit? Az értelmi képességeden nem tudok javítani!!!
atoth2
2019. február 15. 15:25
van aki ezt a sok baromságot végig tudja hallgatni a vadaitól ?
catalina9
2019. február 15. 14:03
Egymásnak esett Fiala és Vadai a Jobbik miatt" na neeee, most hogy a Jobbik megkapta Heller Ágnestől a kóserpecsétet, nincs ok egymásnak esni...
Sulammit
2019. február 15. 13:52
A gyermektelen, férjtelen Vadai mondja meg a tutit a családoknak a családtámogatásról? Ez nonszensz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!