A Zsidó Világkongresszus elnöke keményen ostorozza a Jobbik és baloldal alakulóban lévő szövetségét

2019. február 11. 20:35

„Alig pár éve a Jobbik azzal tűnt ki, hogy nyíltan antiszemita, rasszista, idegengyűlölő hangot ütött meg és ilyen ideológiát követett. A párt tagjai és vezetői azóta is vergődnek gyűlöletkeltő nyilatkozataik és tetteik mocsarában” – vélekedett Ronald Lauder, akit megdöbbent, hogy a magyar baloldal összefogna a Jobbikkal.

2019. február 11. 20:35

Aggodalmának adott hangot a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke amiatt, hogy jelek szerint szövetséget fontolgat a Jobbikkal a magyar ellenzék más részének több politikusa.

Ronald S. Lauder a WJC honlapján megjelent beszámoló szerint kijelentette, hogy nemrégiben Magyarországon járt, mivel az utóbb hónapokban olyan hírek jutottak el hozzá, melyek szerint néhány ellenzéki politikus kész arra, hogy „esetleg szövetségre lépjen a szélsőséges Jobbik párttal”. „Magyarországi látogatásomon döbbenten tapasztaltam, hogy a hírek igazak” – mondta Lauder.

„Alig pár éve a Jobbik azzal tűnt ki, hogy nyíltan antiszemita, rasszista, idegengyűlölő hangot ütött meg és ilyen ideológiát követett. A párt tagjai és vezetői azóta is vergődnek gyűlöletkeltő nyilatkozataik és tetteik mocsarában. Egy ideje a Jobbik ugyan megpróbálja átcímkézni magát, ám konkrét tettekben alig tett valamit azért, hogy elhatárolja magát antiszemita gyökereitől, vagy hogy gátat vessen a párt helyi szervezeteiben folyó antiszemitizmusnak és rasszizmusnak” – vélekedett Lauder.

A Zsidó Világszervezet elnöke szerint a Jobbiknak sokkal hihetőbben kell példáznia, hogy ellenzi az antiszemitizmust és a rasszizmust, és tettekkel bizonyítania, hogy nem jelent fenyegetést a Magyarországon élő zsidó közösség biztonságára, jólétére, sem más kisebbségére. Lauder szerint amíg ez nem történik meg, a Jobbikra mind a magyar parlamentben, mind pedig nemzetközi közösségben szövetségre alkalmatlan kitaszítottként kell tekinteni, és veszélyes bármelyik magyar politikai pártnak együttműködnie vele, beengedni a magyar politika fősodrába.

(MTI)

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2019. február 13. 17:49
Vajon milyen biznisze van ennek ov-val, vagy lőrinc baráttal /ami ugyanaz/ hogy mindenképp megakadályozza a NER leváltását. Furcsa módon senkit nem zavarnak a kocsik?és szellemi örököseik s szocik aki több mint 1 millió áldozatot haláláról tehetnek./Ja hogy a vezetői javarészt zsidók voltak?/
catalina9
2019. február 12. 13:19
A Zsidó Világkongresszus elnöke keményen ostorozza a Jobbik és baloldal alakulóban lévő szövetségét" Persze húzta amíg lehetett, de végül nem nagyon tehetett mást. „Csodálkozásomat fejezem ki azért is, mert mintha az Ön tolla csak akkor találna papírt, ha zsidó származású baloldali közéleti szereplő kerül egy vita középpontjába. Ám még sosem kaptam Öntől levelet, amikor a kormányzattal együttműködő vagy jobboldali érzelmű zsidó származású állampolgár került hasonló helyzetbe. Ennek beszédes példáit mellékelten küldöm” – írta Orbán Viktor, ...” ezek után már kénytelen volt papírt találni a főzsidó.
szerafim
2019. február 12. 10:47
ennek milyen feje van, baszdmeg!
Esvány
2019. február 12. 07:21
Köze hozzá?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!