150 milliárd jut idén a Magyar Falu-programra

2019. február 05. 11:43

Teljes mértékben előfinanszírozott programról beszélt a kormánybiztos.

2019. február 05. 11:43

Idén a Magyar Falu Programra 150 milliárd forintot fordít a kormány – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kedden Budapesten háttérbeszélgetésen. Gyopáros Alpár kiemelte: fokozott az érdeklődés az ötezer fő alatti településeknek indított Magyar Falu program iránt, ekkora támogatási keretre még nem volt példa költségvetési forrásból.

A Magyar Falu programban 50 milliárd forintot fordítanak 3-4-5 számjegyű utak fejlesztésére, 25 milliárd forintot a falusi csokra, és 75 milliárd forintot a közszolgáltatások fejlesztését érintő 18 célterületre – ismertette. A települések a forrásokhoz gyorsan hozzájuthatnak, a pályázati eljárás egyszerű. A pályázatokat a Miniszterelnökség és a Magyar Államkincstár kezeli, azokról a beadási határidőt követő 2 hónapon belül döntenek, majd napok, maximum hetek telnek el a támogatott összeg elutalásáig. A program teljes mértékben előfinanszírozott – hangsúlyozta.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2019. február 05. 18:26
No mi van, dislike NER-fiúk? Hízik a májatok, hogy ezt az elmebeteg népet a saját jövője annyira érdekli, hogy 9 óra alatt 5 komment született a témában?
dick52
2019. február 05. 13:05
Ez nem valami sok, hogy azt ne mondjam nulla!
Valodi
2019. február 05. 11:47
Szarkofágot építünk nekik? Eltartott vagy 25 évig, de a fidesz végre beteljesítette az SZDSZ lázálmát: "Mihályi Péter: ...Ne zárjuk be az iskolákat a kistelepüléseken? Az orvosi rendelőket is be kell zárni, a postát is. ... Az állam feladata, hogy arra ösztönözze az embereket, mozduljanak el onnét, ahol vannak. Magyar Nemzet: Szűnjön meg a falu? Mihályi Péter: Persze. Középkori hagyomány, miért kéne fenntartani?" https://mno.hu/migr_1834/faluv.. ... ez pedig már az Orbán-tettek eredménye: (Schmidt Jenő TÖOSZ elnök 2018) „Azok a falvak lesznek még nehéz helyzetben, amelyek környékén túl jó a föld, ugyanis a nagybirtokos mezőgazdaság nagyon kevés embernek ad munkát... .a 3100 önkormányzatból 2700-nak szinte nincs adóbevétele, csak a központi költségvetésben meghatározott támogatásból gazdálkodik." https://issuu.com/horizontmedi.. A maradék kis földjeik az osztatlan közös tulajdonból nemsokára átkerülnek a fidesz agráriparosaihoz, az eladhatatlan házacskáikból pedig tömegével fognak - hogy is mondta Mihályi? - "elmozdulni"....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!