NATO-főtitkár: Fel kell készülni az INF-egyezmény nélküli világra

2019. január 31. 11:01

Jens Stoltenberg szerint Oroszország nem hajlandó megfelelni az egyes nukleáris eszközök felszámolásáról kötött szerződésnek.

2019. január 31. 11:01

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerint fel kell készülni az „INF-szerződés nélküli világra", ugyanis szerinte Oroszország nem hajlandó megfelelni a szárazföldi állomásoztatású, közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról kötött (INF-)szerződésnek.

A védelmi szövetség vezetője Bukarestben beszélt erről csütörtökön, miután Klaus Iohannisszal, az EU soros elnökségét ellátó Románia elnökével tárgyalt.

Közös sajtóértekezletükön kifejtette: Oroszország olyan nukleáris töltettel felszerelhető, nehezen felderíthető rakétát fejlesztett ki, amely elérheti az európai városokat. Decemberben a NATO-tagországok külügyminiszterei felszólították Moszkvát az INF-szerződés tiszteletben tartására, az erre megszabott 60 nap azonban néhány napon belül lejár, és Oroszország nem mutatott hajlandóságot álláspontja megváltoztatására – állapította meg a NATO főtitkára.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2019. január 31. 11:37
Ha jól emlékszem, anno volt egy megegyezés, hogy a NATO egy yardnyit sem fog orosz területek felé terjeszkedni. Ma mit látunk? Oroszországot körbevették a "demokratizmust" gyártó Nyugat hadseregei, támaszpontjai. Éppen Romániában is vannak NATO támaszpontok. Kiknek a hadserege a NATO? A világ szervezett pénz magánhatalmának. Ideológusai a szabadkőművesek. Ha Izrael már ráirányította az európai fővárosokra atomrakétáit, akkor most Oroszország ezt miért nem teheti? Az egész NATO valójában a Rothschild-banda katonasága, hadserege. Pénz (arany) meg van bőven, de nem, nem közvetlenül a bankárok finanszírozzák a "katonai kiadásokat", hanem azt ráhárítják azokra az országokra, akik abban a dőre és balga reményben élnek, hogy majd őket a NATO megvédi a muszkáktól, ha arra sor kerülne. Ne legyenek illúzióink, ebben ne reménykedjünk. A NATO_OTAN az USA-ban lapító kőgazdag bankárokat és spekulánsokat fogja védelmezni. Európában is csak az USAhűséges "módosakra" fogják pazarolni idejüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!