„Elmúlt az idő, mikor számított, ki milyen elveket vall” – a Clark Ádám téren tüntettek

2019. január 19. 14:06

„Az ócska kis prolik – vagyis a munkásosztály – termelik a segged alá a javaidat” – üzent Bayer Zsoltnak Nagy Blanka.

2019. január 19. 14:06

A munka törvénykönyvének módosítása ellen tüntetnek Budapesten, a tiltakozók több irányból vonulnak a Clark Ádám tér felé, ahol a tervek szerint beszédek hangzanak el – írja az MTI.

A szervezők a Fiatalok a Demokráciáért nevű civil szervezet és a Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozata, az országos tüntetéssorozat részeként Álljon le az ország – Budapest – blokád címmel hirdették meg az eseményt.

A Hősök teréről 50-60 demonstráló indult el, majd a résztvevők száma az Oktogonon néhány százra nőtt.  A tömegben látni lehetett több magyar és európai uniós, valamint egy Árpád-sávos zászlót. A menetet egy „Elegünk van” feliratú molinóval vezették fel. A tüntetők az Oktogontól hangos sípolással, dudálással, szirénázással vonultak.

A demonstrálók egy másik csoportja a Szabadság híd pesti hídfőjétől indult a hídon és a budai alsó rakparton át a Clark Ádám tér felé. Magyar, európai uniós, illetve Momentumos zászlókat lengetnek, sípolnak, kiabálnak.  A vonulás idejére lezárták a Szabadság híd egyik sávját, és rendőri felvezetéssel mennek a tüntetők.

Több vidéki városban is szerveztek kormányellenes demonstrációkat, ezeket a budapesti tüntetés résztvevői kivetítőn figyelhetik majd.

A Mérce számol be arról, hogy a tüntetésen felszólalt a Herbál Reality nevű Youtube-csatorna szerkesztője, aki elmondta: az Orbán-kritikáik miatt megfenyegették őket. Kifejtette: „leáldozott az ideológiák ideje, elmúlt az idő, mikor számított, ki milyen elveket vall.” Herbál meggyanúsította a miniszterelnököt: a 2002-es veresége miatti bosszúját éli ki. Megígérte: addig nem állnak meg, míg Orbán bíróság előtt nem felel a bűneiért, majd kijelentette: első lépésként sztrájkolniuk kell.

A gimnazista Nagy Blanka is beszédet mondott, szerinte az Orbán-kormány egy daganatos sejt, ami fel akarja falni a többi sejtet. Kijelentette: lejáratókampányt folytatnak ellene. Feltette a kérdést: meddig tűrjük hogy egyre szegényebbek vagyunk, míg Orbánék a mi pénzünkkel tömik a zsebüket? Bírálta, hogy Orbánék a Várba költöztek, illetve arról is beszélt, ahol freskókat takarnak le, ott könyveket fognak égetni. Az őt éles szavakkal kritizáló Bayer Zsoltnak is válaszolt Nagy: „az ócska kis prolik – vagyis a munkásosztály – termelik a segged alá a javaidat, ha nem lennének, nem lenne a haverjaidnak annyi pénze hogy neked most tévéműsorod legyen.

Összesen 572 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kola
2019. január 20. 09:42
mindenhol ott vannak... filmipar, irodalom, csak nézd meg hogy milyen mocskot gyártanak.. olvasd el mit irt legutóbb a kedves Alföldi... uszít a rendszer ellen, diktatúráznak... HA EKKOR NAGY POFÁJUK VAN AKKOR VÁLLALJA A FELELŐSSÉGET !!!EGY FORINT ÁLLAMI TÁMOGATÁST SE KAPJON!! ÚGY UGASSON!!! LEGYEN TÖKÖS MONDJON LE A "DIKTATÚRA" ANYAGI TÁMOGATÁSAIROL!!!
catalina9
2019. január 20. 07:42
„Elmúlt az idő, mikor számított, ki milyen elveket vall” – a Clark Ádám téren tüntettek" helyesen: elmúltak az elvek, így aztán nem is számítanak. Az elvtársakból elvtelentársak lettek.. csak az alapigazság maradt meg: „A kommunistánál ( kékeknél, zöldeknél, vörösöknél, Jobbikosoknál vagyis a liberálisoknál, azaz a homo sorosicusoknál) kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”
BircaHang
2019. január 20. 06:29
Na, most akkor még 2 hétig Blanka lesz a ballib messiás, aztán megy a süllyestőbe, mint a többi másodpercemberke.
mokány
2019. január 20. 05:50
11 órakor , a Margit -szigeten, a víztorony közelében, az állatkerten túl, a romoknál, Szent Margitra emlékező mise lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!