Velencei Bizottság: Hatályon kívül kell helyezni a Stop Soros törvénycsomagot

2018. december 14. 19:42

A szakértők hangsúlyozták, hogy az adóztatást nem szabad az egyesülési és véleménynyilvánítási szabadság gyakorlásától való elriasztásra használni.

2018. december 14. 19:42

Hatályon kívül kell helyezni a civil szervezeteket érintő magyar migrációs különadóra vonatkozó szabályozást, hivatalos nevén a „Stop Soros” törvénycsomagot, mert sérti a szólásszabadságot és az egyesülési szabadságot – jelentette ki az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és az Európa Tanács égisze alatt működő Velencei Bizottság közös állásfoglalásában pénteken.

Az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) és a Velencei Bizottság jogi szakértői az állásfoglalásukról nyilvánosságra hozott sajtónyilatkozat szerint elismerték: az államok adókat vethetnek ki bevételeik növelése céljából, valamint adók vethetők ki olyan tevékenységek visszaszorítására és büntetésére, amelyek - noha jogszerűek - nem tekinthetők közérdeknek. A szakértők hangsúlyozták azonban, hogy az adóztatást nem szabad az - Emberi Jogok Európai Egyezményében, a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányában és más nemzetközi jogi normák által szavatolt - egyesülési és véleménynyilvánítási szabadság gyakorlásától való elriasztásra használni.

(MTI)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2018. december 15. 11:21
Velenceiek! Márpedig itt egyértelműen az elriasztásról van szó! Végre a magyar kormány tett valamit a sunyi módon lopakodó kommunizmus ellen!! Ti mit tesztek ellene? Semmit! Várjátok mint a messiást! Még nem éltetek benne,MI MAGYAROK MEG IGEN!!
IV. Fawkes
2018. december 15. 06:47
KELL?? El vagytok ti tévedve...
Szerintem
2018. december 15. 06:26
Ezeket ki hatalmazta fel, hogy ők törvénykezzenek, kormányozzanak Magyarországon? Hány százalékot kaptak a választásokon?
hátakkor
2018. december 14. 21:47
Az EB tanàcsadó testülete az EB-nek adhat tanàcsokat. Nàlunk a Stop Soros a vàlasztàs szinte egyetlen tétje volt és elsöprő többséget kapott hogy egy illegitim korrupt Soros konstrukcióból nem kérünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!