Nyolc keresztet törtek le a Margit híd kőkoronáiról

2018. december 27. 11:20

A vádlottak hat keresztet a Dunába dobtak, kettőt magukkal vittek.

2018. december 27. 11:20

Két 19 éves férfi 2018. szeptember 7-én a hajnali órákban erősen ittasan sétált át a Margit hídon, a déli járdán Pestről Buda felé. Egyikük többször felmászott a híd kerítésére, és a hidat díszítő kőkoronák közül nyolc darabról letörte a kőkeresztet. Társa ezalatt figyelte a környéket, hogy a rongálás zavartalanul megvalósulhasson. A vádlottak hat keresztet a Dunába dobtak, kettőt magukkal vittek. A rongálás a hídban több százezer forintos kárt okozott – áll az ügyészség közleményében, írja a 444.hu

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a két gyanúsított ellen műemlékre elkövetett rongálás miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az új büntetőeljárási törvény adta lehetőségként indítványozták, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás nélkül, az iratok alapján hozzon büntetővégzést. (MTI)

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2018. december 27. 16:23
Kétlem, hogy jobbos lenne. Hogy a családja mi, az tökmindegy, az nem írja meg a sorsodat - lehet, hogy így lázadt pont a család ellen. És az, hogy a haverja meg figyelte a forgalmat, az se egy spontán brahinak (direkt volt a szó) tűnik nekem. Keresztfűrészelő Léderer megvan még? Jó poénnak tűnt bizonyára.
duzur
2018. december 27. 16:05
Ennek lenne értelme. Ne lehessen se ilyesmivel se zsidó nö felpofozásával dicsekedni haverok elött!
a hun
2018. december 27. 15:37
Az elkövetőket, zsákba varrva kell a letört kőkeresztek után a Dunába hajítani a hídról-meghagyva nekik a lehetőséget:-ha tudnak, ússzanak ki...
balbako_
2018. december 27. 15:28
Tréningeztek a tüncikre az Orbán rezsim ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!