Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete meghirdette a Magyarország étele 2019 élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt, valamint az Okés Országos Közétkeztetési szakács-megmérettetést.
A kormányzat számára számára rendkívül fontos, hogy az egészséges életformát a mindennapok részévé tegye: ezt szolgálta többek között a mindennapos iskolai testnevelésórák és az úgynevezett chipsadó bevezetése, illetve az iskolai menzákra vonatkozó szabályozás megváltoztatása is – mondta el Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a szakácsversenyek szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Asztalos István, az Étrend elnöke hozzátette: a két megmérettetés célja szintén az egészséges magyar konyha népszerűsítése.
A Magyarország étele az éttermeknek szeretne új, egészséges magyar fogásokat kínálni, míg az Okés a hazai közétkeztetésben dolgozók számára ad ötleteket. Mindkét verseny döntőjét 2019 tavaszán tartják.
(MTI)