HIV-ellenes aktivista: A fasizmus elől jöttem el Magyarországról

2018. december 02. 09:43

Bereczky Tamás melegek elleni kirekesztést tapasztal hazánkban.

2018. december 02. 09:43

Az RTL Klubnak nyilatkozott az AIDS világnapja kapcsán Bereczky Tamás HIV-ellenes aktivista. Bereczky elmondta: a várakozásokkal ellentétben a HIV-helyzet sokkal rosszabb Európában és Kelet-Európában, és felháborítja, hogy Kelet-Európában sok helyen nem lehet hozzáférni a kezeléshez, amivel megelőzhető lenne a fertőzés. 

Bereczky egy ideje már Berlinben él, elmondta azt is, miért hagyta el Magyarországot. „A fasizmus elől jöttem el, nem tudok fasizmusban élni, és nem is akarok. Magyarországon most egy fasiszta rendszer van" – árulta el, kifejtve: melegek elleni diszkriminációt tapasztalt hazánkban, ráadásul HIV-fertőzöttként nem kap ugyanolyan orvosi ellátást, mint a nem HIV-fertőzöttek, hiába nem tud fertőzni. Bereczky elmesélte: 15 évvel ezelőtt szerelmes volt egy férfiba, akinek mindent elhitt, és nem védekeztek, így fertőződött meg. Nem gondol a HIV-re percenként, ugyanolyan az egészsége, mint bárki másnak, nem dohányzik, nem iszik, sokat sportol.

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2018. december 03. 15:42
Drága Bereczki! Ha a betegséged hagy még neked tíz évet, addigra - meglásd - a "fasiszta" Magyarországra fogsz menekülni. És igyekezni fogsz. mielőtt még szakállas (egydzsenderű) férfiak, "allah akbar" felkiáltással lehajítanának a sok(szivárvány)színű berlini háztetőkről a "wilkommenskultur" és európai hipertolerancia jegyében.
Thorin
2018. december 03. 11:39
A HIV ellen nem aktivizmus kell, nem egy ismeretlen téma amiről senki nem tud semmit. Az ellen orvosok, biológusok és vegyészek kellenek, akik az ellenszerét, gyógyszerét vagy egyéb megoldását kutatják, fejlesztik. Ja hogy ahhoz viszont komoly tudás és elHIVatottság kellene? És a kis buzgárnak ez nincs meg. Sebaj, vele sem voltunk többen, nélküle sem lettünk kevesebben.
IV. Fawkes
2018. december 03. 08:59
https://24.hu/belfold/2017/07/18/hivhatjuk-hazassagnak-a-tarsadalom-szemeben-ket-ratyi-lesz-aki-egyutt-el/ „Én egy ilyen HIV-es buzi vagyok, egyben tótumfaktum és minden lében kanál” – így mutatkozott be Bereczky Tamás Bereczky Tamás vagyok, ötvenéves, meleg, HIV-fertőzött, volt szerhasználó, elvált, zsidó értelmiségi apa. Szóval még drogos is a geci.
villogókékfog
2018. december 03. 08:47
"Bereczky elmesélte: 15 évvel ezelőtt szerelmes volt egy férfiba, akinek mindent elhitt, és nem védekeztek, így fertőződött meg." És erről pillanatnyilag Magyarország tehet. Még pár év és a világegyetem hibája lesz. "szerelmes volt egy férfiba" - lehet én vagyok elfogult, de azt hiszem már itt minden el volt cseszve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!