Fidesz: Veszélyes a humanitárius vízum bevezetéséről szóló javaslat

2018. december 05. 11:51

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a humanitárius vízum a gazdasági bevándorlás eszköze lehetne.

2018. december 05. 11:51

Rendkívül veszélyes az Európai Parlament (EP) szakbizottsága által elfogadott, a humanitárius vízum bevezetéséről szóló jelentés – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. Hidvéghi Balázs úgy vélekedett, hogy a humanitárius vízumot, helyesebb volna migránsvízumnak hívni, mert a javaslat szándékosan összekeveri a humanitárius szempontokat a gazdasági bevándorlással.

Azt mondta: a jelentésben olyan, egyszerűsített vízumkiadásra vonatkozó javaslat szerepel, amely előzetes kontroll nélkül tenné lehetővé emberek tömegei számára, hogy belépjenek az unió területére. A jogosultságukat pedig csak ezt követően vizsgálnák meg. Ugyanakkor a tapasztalatok azt mutatják, hogy aki egyszer bejutott az EU területére, azt szinte lehetetlen visszaküldeni a hazájába, vagyis a humanitárius vízum a gazdasági bevándorlás eszköze volna – fűzte hozzá.

Arról is szólt, hogy az ENSZ migrációs paktumát azért utasítja el Magyarország, mert az „lopakodó jogalkotás", egyfajta hivatkozási alapot teremt a bevándorláspártiak számára azzal, hogy emberi jogként ismeri el a migrációt. A tét pedig országaink jövője – jelentette ki Hidvéghi Balázs.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2018. december 05. 13:09
Imádom ezeket a koherens, lényeglátó kommentjeit, mester. Geci, nem geci, ami a bevándorlásról szól, abban Soros implicite, mint a "nyílt társadalom hirdetője, mindig benne van. :)
formaegy
2018. december 05. 12:28
Ha ezt megcsinálják, akkor vissza kell állítani a határ ellenőrzéseket minden határon, és a merkelcsorda vízumosokat nem beengedni! Visszafordítani a határon! M.o. nem adott vízumot, menjenek oda ahol adták. Ennyi! Kemény határellenőrzés! Az EU pedig innentől kapja be.
aleb19
2018. december 05. 11:59
kinemszarjale????? a periferias gyarmati magyar ugarra ugyse jonnek elni itt a helytartok europa bajnokian magas 400 tuloras neolibsi patkanysagot vezetnek be...mikozben a 4x berert dolgozgato nemetek/franciak sokszor 28/36 orakat dolgoznak hetente
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!