DK: Sikerült elüldözni a legsikeresebb magyar egyetemet

2018. december 03. 14:21

Oláh Lajos gratulált a fideszes képviselőknek, hogy sikerült elüldözni a legsikeresebb magyar egyetemet.

2018. december 03. 14:21

Oláh Lajos (DK) szerint „tegnap" volt magyar egyetem a világ 100 legjobb egyeteme között, de úgy tűnik, nemsokára már nem lesz. Gratulált a fideszes képviselőknek, hogy sikerült elüldözni a legsikeresebb magyar egyetemet. Ez egyedülálló teljesítmény, amire Rákosi Mátyás is büszke lenne – hangoztatta.

Közölte, ezt a lépést sokáig érezni fogja még a magyar oktatás: száz év múlva is beszélhetünk még Szent-Györgyi Albertről és a C-vitamonról, mert új zsenik nem lesznek. Úgy értékelt, a CEU elüldözése és a Magyar Tudományos Akadémia kivéreztetése azt üzeni: Magyarországra nem kell a tudás, a tudomány, az oktatás. „A magyar innovációnak vége" – fogalmazott. 

Rétvári Bence válaszában azt kérte, mondjon egy olyan innovációt, amit a „Soros-egyetemnek" köszönhetünk. Lehet, hogy van genderszak, de hol vannak az innovációk? – firtatta. Visszautasította, hogy a képviselő a magyar oktatókat, hallgatókat lenézve egyenlőségjelet tett a magyar felsőoktatás és a „Soros-egyetem" közé. Sikerült több százezer hallgatót és oktatót megsértenie csak azért, hogy Soros György mellett letegye a hűségesküt – hangoztatta. Közölte, a kormány döntött a szociális ösztöndíjak 40 százalékos emeléséről, emellett 119 ezerről 166 ezer forintra nő két év alatt a hallgatói normatíva is.

(MTI)

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2018. december 04. 12:21
a siker kulcsa: "...annyira felejthetetlennek találtuk a CEU menstruációs kiállításán átélt katarzist, hogy ezúttal a Budapest Pride kísérőrendezvényeként meghirdetett „Genderőrület” kiállításra látogattunk el az acb Galériába. Amint elolvastuk a nyitó plakáton, hogy „mondjuk ki hangosan: menstruáció, hüvelygomba, punci”, már tudtuk, hogy megérte. Ha a belépő látogató el tud szakadni a kiállítást uraló életnagyságú, plüss cipzáros-puncis bábuk mérsékelten megnyerő látványától, akkor akkor egy ELTE bölcsészkari feminista-kurzus féléves tananyagát elsajátíthatja a „maszkulin voyeurizmusról”, „elnyomó mechanizmusokról” és a „férfi nőgyógyászoknak alávetett, aszexuálisnak kikiáltott terhes nőkről”. A „bináris oppozíciók felrobbantásának” igényéről meg az alábbi filmrészlet jutott eszünkbe...."
matematikus
2018. december 04. 03:20
A magyar tudományos életet a Fidesz kormány ,,sértette meg'', ezt az MTA régen kifejezte: https://mta.hu/mta_hirei/az-mta-elnoke-a-ceu-rol-107536
kitiltott
2018. december 03. 19:15
Legsikeresebb ;)))))
libsimentes_övezet
2018. december 03. 17:49
"Oláh Lajos gratulált a fideszes képviselőknek, hogy sikerült elüldözni a legsikeresebb magyar egyetemet. " Na! Az első eset, hogy örülök egy dk-s kijelentésnek. Holnap jöhet szalagcímben. A DK gratulált a Fidesznek ahogy a CEU ügyét kezelte! :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!