Potápi: Véget ért a száz év magány a Kárpát-medencében

2018. november 23. 19:26

Potápi Árpád János kijelentette: „A magyar kormány nem mond le erről a földről”, nem mond le a magyarságról, a magyar nemzetrészekről és a magyarság történelméről.

2018. november 23. 19:26

Potápi Árpád János államtitkár szerint véget ért a száz év magány a Kárpát-medencében. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Csíki Székely Múzeumban beszélt erről péntek este a Kratochvill Károly és a Székely Hadosztály című kiállítás megnyitóján. 

Potápi Árpád János kijelentette: „A magyar kormány nem mond le erről a földről”, nem mond le a magyarságról, a magyar nemzetrészekről és a magyarság történelméről. Hozzátette, ma már nem kell országhatárokat megváltoztatni a magyarság megvédéséhez. „Véget ért a száz év magány korszaka. Gazdaságfejlesztő programokkal, tematikus évekkel, a kárpát-medencei oktatási és gazdasági tér létrehozásával mind-mind arra törekedtünk az elmúlt nyolc évben, hogy az Önök szülőföldön való boldogulását elősegítsük” – jelentette ki az államtitkár.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2018. november 24. 08:34
Nahát, elfelejtette az autonómiával etetni a népet.
Valodi
2018. november 24. 07:38
"... az Önök szülőföldön való boldogulását elősegítsük” - nannná! Sőt, hurrá! De úgy látszik, nem igazán akarnak magyarországi cselédként boldogulni, inkább elmennek nyugatabbra ők is: "A hazai pulykatermelés 40 százalékát adó Gallicoop például 30 kárpátaljai MAGYAR munkás vett fel, de többségük a magyar útlevél birtokában rövid úton TOVÁBBÁLLT, ketten maradtak a cégnél – jegyezte meg Erdélyi István." Sebaj, indul az újmagyar és a Muhi projekt! " Jelenleg indiai dolgozókkal igyekeznek enyhíteni a munkaerőhiányt. Eddig ők váltak be leginkább, de már toboroznak Mongóliában is." Szolgáink lesznek a mongolok! Orbán Viktor revánsot vesz még a tatárjárásért is, meglássátok...
Akitlosz
2018. november 23. 23:13
"Hozzátette, ma már nem kell országhatárokat megváltoztatni a magyarság megvédéséhez" Hát pedig nem is védik meg a magyarokat. Mennyi magyar élt azokon a területeken 100 éve és mennyi él ma? Mennyi magyar él azokon a területeken ma és mennyi fog 100 év múlva, ha az országhatárok addig nem változnak?
3M..
2018. november 23. 21:05
"Potápi Árpád János" „A magyar kormány nem mond le erről a földről” Orbán: Azt mondta Tusványoson, hogy a Fidesz akkor támogatja Románia uniós csatlakozását, ha biztosítják a határon túliak autonómiáját. Önrendelkezés azóta sincs, a Fidesz pedig 2007-ben támogatta Románia eu-s csatlakozását, feltétel nélkül. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!