Izsák Balázs párbeszédet sürget Bukaresttel a székely autonómiaigényről

2018. november 18. 15:56

Az SZNT elnöke az eltelt száz évből azt emelte ki, hogy a székelység a román közigazgatás alatt is megőrizte többségét szülőföldjén.

2018. november 18. 15:56

Az lenne méltó az 1918-as gyulafehérvári határozatokhoz, és a jövő évi román uniós elnökségéhez, ha a bukaresti kormány nem gyanakvással, hanem párbeszédkészséggel viszonyulna a székelyek autonómia törekvéseihez – hangsúlyozta Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke vasárnap Sepsiszentgyörgyön, az SZNT által összehívott centenáriumi székely nagygyűlésén.

Egyed Ákos történészt idézve az SZNT elnöke az eltelt száz évből azt emelte ki, hogy a székelység a román közigazgatás alatt is megőrizte többségét szülőföldjén. Ez a „székely csoda” nemcsak az otthonmaradáshoz, a holnap küzdelmeihez ad erőt a közösségnek: ez jogosítja fel arra, hogy területi autonómiát követeljen szülőföldjén – szögezte le a szónok.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2018. november 18. 18:06
"Orbán Viktor 2005-ben Tusványoson azt ígérte, autonómiaigényhez kötik a román uniós csatlakozás támogatását, de végül ezt anélkül is 2007-ben megszavazták a parlamentben." Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!