A macedón miniszterelnök szerint lehet, hogy Gruevszkit elrabolták

2018. november 16. 16:45

Zoran Zaev Nikola Gruevszkitől és Magyarországtól is választ vár arra a kérdésre, hogy Gruevszki önként hagyta-e el Macedóniát, vagy pedig elrabolták.

2018. november 16. 16:45

Zoran Zaev macedón miniszterelnök szerint lehetséges, hogy hivatali elődje, Nikola Gruevszki nem önként távozott az országból, hanem elrabolták. A Vesti.mk macedón hírportál beszámolója szerint Zoran Zaev pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette: Nikola Gruevszkitől és Magyarországtól is választ vár arra a kérdésre, hogy Gruevszki önként hagyta-e el Macedóniát, vagy pedig elrabolták.

Mint mondta, a volt kormányfő meneküléséről megjelent hírek és információk megerősítették, hogy Nikola Gruevszki Albánián és Montenegrón keresztül jutott Magyarországra, ahol menedékkérelmet nyújtott be. Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, viszont a héten nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá. A politikus kedden Facebook-oldalán közölte, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.

Zoran Zaev kijelentette, Macedónia már kezdeményezte a politikus kiadatását, és Szkopje mindent megtesz annak érdekében, hogy Gruevszkit hazavigye, hogy letölthesse börtönbüntetését.

(MTI)

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. november 17. 13:56
Hadházi látta is, hogy Orbán rabolta el. Fent repkedett pont amikor jött a katonai repülőgép Orbán vezette a másodpilóta székbe be volt szíjazva Gruevszky. Ezer százalék elrabolták, ne lássa Hadházi többet a Bokros Lalyost ha nem így volt.
Pierre
2018. november 17. 12:42
Nikola Gruevszki Szerbiába az 55A05 jelzésű autóval érkezett. Ez azt jelenti, hogy nem magyar diplomáciai kocsi volt, amiben a két magyar diplomata kísérte. Az 55 Szerbiában Fehéroroszországé, Magyarországé a 14-es jelzés. A Budapesten a börtönbüntetése elől bujkáló, Magyarországon politikai menedékjogot kért volt macedón elnököt tehát nem csak a magyar, de a fehérorosz hatóságok is segíthették. "Ha ez így van, akkor az nem csupán diplomáciai, de biztonsági kockázatokat is felvet"
luisbathhelena
2018. november 17. 11:14
Elrabolták? Kik? az UFÓK? Vagy OV? Szegény Macedónia...
VakzKommondor
2018. november 17. 10:31
https://zsurpubi.hu/shared/hirek/belpol/Tyler/soros_b%C3%A9rencek.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!