Elítélte a Sargentini-jelentést a cseh Képviselőház

2018. október 03. 10:04

A cseh képviselőház a Polgári Demokrata Párt javaslatára elítélte egy határozatban a Magyarországgal foglalkozó európai parlamenti Sargentini-jelentést.

2018. október 03. 10:04

Kedden este a cseh Képviselőház Jan Skopecek, az ellenzéki Polgári Demokrata Párt (ODS) képviselőjének javaslatára elfogadott egy határozatot az EP Sargentini-jelentése ellen.

„A Képviselőház hibásnak és szerencsétlennek tartja az Európai Parlament szavazását, amely az LSZ 7-es cikke szerinti eljárást aktiválta a szuverén magyar állam ellen. Ez az eljárás csak tovább mélyíti az árkokat és a bizalmatlanságot az EU régi és új tagállamai között” – áll a határozatban.

A 200 fős alsóházból 153 képviselő volt jelen a voksoláskor, akik közül 97-en szavaztak igennel, 24 képviselő a határozat ellen voksolt, 32-en pedig tartózkodtak. 

A határozati javaslatot beterjesztő ODS, a migrációellenes SPD, valamint a kereszténydemokraták (KDU-CSL) voksoláskor jelen lévő képviselői egységesen megszavazták a határozatot. A legnagyobb, ANO párt és a kommunisták képviselőinek többsége is támogatta a határozatot.

A szocdemek és a STAN párt képviselői között támogató, elutasító és tartózkodó szavazatok is voltak.

Az ellenszavazatok nagy része a Kalózpárt képviselőitől érkezett (17), és TOP09 képviselői között sem voltak támogatók.  

Andrej Babis miniszterelnök tartózkodott a döntés során. 

A cseh politikusok az Európai Parlamentben is megosztottak voltak a Sargentini-jelentés szavazásán. A 21 cseh EP-képviselőből 9 támogatta a jelentést, 10 pedig nemet mondott rá. Egy szocdem tartózkodott, egy másik szocdem pedig nem vett részt az EP szavazásán.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ján Fortunák
2018. október 03. 12:36
"a kommunisták képviselőinek többsége is támogatta a határozatot." Éljenek a kommuni-i-sták, és a nemzet-kö-zi-ség!
alex.leopardi
2018. október 03. 11:02
köszönjük csehek, az országrablást nem de az már a múlt,védjük meg a jövőt,közösen
fakocka
2018. október 03. 10:09
Most már minden volt komcsi ország és minden náci párt viktor mellett van. Alakul ez, Putyín cinkosan hunyorít.
Coccothraustes
2018. október 03. 10:06
Köszönjük. Eggyütt erősebbek vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!