Ukrajna kész kiutasítani a magyar konzult

2018. szeptember 22. 09:24

Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter péntek esti rádióinterjújában kijelentette, Ukrajna ki akarja utasítani a magyar konzult. A vádpontok között állampolgársági eskü és „manipuláció” is szerepel.

2018. szeptember 22. 09:24

Ukrajna kész kiutasítani a beregszászi magyar konzult, ha Magyarország nem hívja vissza őt – hangsúlyozta az ukrán külügyminiszter egy péntek esti kijevi rádióinterjúban.

A magyarok vagy visszahívják a beregszászi konzulátuson történt állampolgársági eskütételről rejtett kamerával készült videofelvételen szereplő konzuljukat, vagy Ukrajna utasítja ki - mondta Pavlo Klimkin a Novoje Vremja Rádiónak nyilatkozva.

Közölte: a tervek szerint szeptember 26-án tárgyal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel az ügyről New Yorkban.

Ez nem konzuli, hanem politikai ügy – idézte a minisztert az Unian hírügynökség.

Pavlo Klimkin közölte, Ukrajna azt szeretné, ha a beregszászi magyar konzul visszatérne hazájába, szerinte ez lenne a leginkább konstruktív lépés. „Kész vagyok arra, hogy javasoljam ezt a konstruktív lépést Szijjártó úrnak" – hangsúlyozta a miniszter. Megjegyezte, nemcsak állampolgárságot nem szabad osztogatni, hanem manipulálással sem szabad foglalkozni.

Az Ukrinform ukrán állami hírügynökség szerdán közzétett egy videofelvételt, amelyen kárpátaljai magyarok állampolgári esküt tesznek a beregszászi magyar konzulátusán. 

(MTI)

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2018. szeptember 22. 20:52
Az még nem jött be senkinek ha tíltva vagyon, hogy ne legyen magyar a magyar, orosz az orosz, román a román, zsidó a zsidó. Hová akar tartani Ukrajna, Klimkin?
kitiltott
2018. szeptember 22. 16:41
Sorosék elkezdtek nyugatról és keletről is a zárótüzet a magyarok ellen. Az ukránoknak túl nagy falatnak bizonyult Oroszország és Putyin ezért új ellenség kell nekik hogy a becsapott ukrán nép nehogy elzavarja őket a picsulába. Emiatt most ossztüzet zuditanak a sosem volt ukran területre ahol a legkisebb kisebbséget a magyarokat pécézték ki maguknak.csakhogy ehhez nekünk is lesz egy pár szavunk
Berecskereki
2018. szeptember 22. 14:55
Kíváncsian várom erről mi lesz a LIBE és az állampolgári jogok biztosának a véleménye. "Egy ukrán nacionalista weboldal elkezdte feltölteni nyilvános adatbázisába magyar állampolgársággal rendelkező kárpátaljaiak nevét és címét - jelentette szombaton az UNIAN ukrán hírügynökség. A magát függetlennek tartó Mirotvorec olyan emberek adatait viszi fel az adatbázisába, akik szerinte Ukrajna ellenségei, és veszélyeztetik az ország biztonságát. Több esetben a feltüntetett személyek neve mellett szerepel a "hazaáruló" minősítés. A weboldal 2015 áprilisában közzétette Olesz Buzina író és újságíró, illetve Oleh Kalasnikov oroszbarát parlamenti képviselő adatait is. Néhány napra rá mindkettejüket megölték. Miután újságírók adatai is felkerültek a honlapra 2016 júniusában a G7-tagországok kijevi nagykövetei közös közleményükben arra szólították a weboldal működtetőit, hogy távolítsák el a sajtósok személyes adatait. Másnap Petro Porosenko ukrán elnök sajtótájékoztatóján elítélte az adatközlést, de hangsúlyozta, hogy rendkívül korlátozottak a lehetőségei, hogy befolyást gyakoroljon a Mirotvorecre." https://infostart.hu/kulfold/2018/09/22/tisztitotuz-internetre-tettek-a-karpataljai-magyar-allampolgarok-adatait
Amerigo
2018. szeptember 22. 13:46
A vén varangy@reliable friends áldásos demokráciaexportja következtében sikerült beinditani a pénzszivattyut sugardaddy-nek+porosenko&his band is ott sertepertél a kondér körül.Mindeközben a hrivnya ca.a felét éri és fizetéseket sem emelték igazán, igy U krajina-ban a nélkülözés óriási. Megjegyzés:nemcsak M.o., de pl.Hollandia sem túlzottan U krajina támogatója a belépést illetően.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!