Tuzson: Hétszáz féle felesleges ügyintézés szűnhet meg

2018. szeptember 26. 15:04

Hatékonyabbá válhat az ügyintézés.

2018. szeptember 26. 15:04

A kormányablakoknál intézhető 2500 féle ügyből eddig hétszáz olyan ügytípust találtunk, amelyek feleslegesnek tűnnek – jelentette ki a közszolgálatért felelős államtitkár a felújított járási hivatal átadásán szerdán Oroszlányban.

Tuzson Bence elmondta, ezekben az ügyekben jogszabály írja elő a bejelentési kötelezettséget, azonban a keletkezett adattal az állam nem kezd semmit, illetve előfordul, hogy ugyanabban az ügyben, ugyanannál a hivatalnál többféle iratot kell benyújtani.

„Arra törekszünk, hogy a következő időszakban egységes és jól működő kormányhivatali rendszer jöjjön létre, ahová az embereknek egyre kevesebb ügy miatt kelljen betérni" – fogalmazott az államtitkár. 

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2018. szeptember 26. 20:46
"Tuzson: Hétszáz féle felesleges ügyintézés szűnhet meg" És azok a bürokraták is feleslegesek, akik a felesleges ügyintézéseket kitalálják. Persze nagy reményeket ne fűzzünk hozzá: majd kitalálnak helyette másokat. A bürokrácia olyan, mint a kis gömböc: csak nő, és nő.
gudmen
2018. szeptember 26. 17:56
söralátét...
fogas paduc
2018. szeptember 26. 16:00
Mondjuk a pecásokat legújabban érintő regisztrációs kártyával kellene kezdeni...
cutcopy
2018. szeptember 26. 15:19
A hétszázát neki..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!