Közlemény

2018. augusztus 21. 19:16

A diákhitel kedvezményes elengedése az édesapáknak is járjon!

2018. augusztus 21. 19:16
Jobbik Magyarországért Mozgalom

A diákhitel kedvezményes elengedése az édesapáknak is járjon!

A Jobbik üdvözli Székely László ombudsman azon megállapítását, miszerint a diákhitellel kapcsolatos kedvezményeket ki kell terjeszteni az apákra is. A Jobbik már 2013-ban nyújtott be olyan költségvetési módosító javaslatot, amelyben rámutattunk: nem lehet mérlegelés kérdése egy gyermek megszületése sem a Kárpát-medencében annak függvényében, hogy a hallgatói hitelek törlesztése nehézséget okoz az utódok nemzésére is irányuló kapcsolatnak. Sneider Tamás 2014 októberében az Emberi Erőforrások Minisztériumát, 2017 februárjában pedig a Nemzetgazdasági Minisztériumot vezető minisztériumot kereste meg a gyermekvállalók részére nyújtandó diákhitel átvállalási koncepcióval, ám a Fidesz-kormány minden esetben elutasító volt, majd az idei évben – sajnos a férfiak diszkriminálásával – sajátjaként jelentette be a jobbikos javaslatot.
Nem lehet tudni, hogy a pártpolitikai érdekeket előtérbe helyező, késlekedő kormányzati politizálás következtében hány gyermek nem születhetett meg Magyarországon. Remélhetően a Jobbik álláspontjával megegyező tartalmú ombudsmani jelentés ezúttal cselekvésre ösztönzi a kormányt, mert az édesapák hiteltartozása a családok vállát nyomja.  

(MTI-OS)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2018. augusztus 23. 12:04
Közlemény: Előbb megnyerni egy választást, utána követelőzni!
zakar zoltán béla
2018. augusztus 22. 21:40
mnbgvcfy
makapaka2
2018. augusztus 22. 12:13
Az ingyen sört miért nem kéritek? Hiteltelenek vagytok.
Óbor Dezső
2018. augusztus 22. 11:53
Prostik csakugyan?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!