B my lake: áldás vagy átok?

2018. augusztus 27. 11:25

Vajon hány fesztivált bír még el a Balaton-part?

2018. augusztus 27. 11:25
Horváth Zsófia

„Amikor még nem volt minden héten és minden második eldugott kisvárosban fesztivál (ugyanazokkal a magyar alter zenekarokkal), kicsit többet jelentett fesztiválokra járni. Inkább szólt a koncertélményről, a közösségről, ma viszont az ugyanolyan virágos hajdíszeké, rövidnaciból kiugró popsiké és dinoszaurusznak öltözött külföldi turistáké a főszerep. Meg persze a »fesztivál van bazdmeg« attitűdé, ami nagyjából arról szól, hogy a mindennapokban amúgy fontos higiénét és elfogadható viselkedést félredobva, ugyanabban a bugyiban részegen artikulálatlanul üvöltve végigfetrengik az egy hetet, minimum egy nemi betegséget beszerezve. A Szigeten például idén a love-peace-anti racism volt a téma, az insta postok is a szeretek mindenkit hashtagekkel voltak tele, persze a mentalitásban ez maximum a libsi kettősmérce szerint jelent meg, hogy épp ugyanúgy lökte fel a nyakára békejelet tetováltatott egyszeri fesztiválos a nőt, a férfit, a feketét és a fehéret.
(...)
A Balatoni üdülővárosok lakóinak minden évben toleranciapróba a városokat ellepő turista tömeg. Persze, aki a Balatonon akar lakni, az »minekmentoda«,meg kell szokni, meg amúgy is a legtöbben a turizmusból élnek, szóval ne járjon a szája senkinek. A kistelepüléseknek azonban megvannak a maguk kisfesztiváljai, amik illeszkednek a városok családbarát profiljába és életmódjába. Az ilyen keszegfesztivál vagy csípősfesztivál mellet viszont pár éve új trend hódít, ez pedig a vízparti nagyfesztiválokról szól.  Legutóbb a B My Lake fesztivál verte ki a biztosítékot, egészen jogosan. Mégis ki gondolta, hogy jó ötlet legalább annyi fesztiválozót fogadni a befogadó városba turistaszezonban, mint ahányan ott élnek?”  

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2018. augusztus 28. 00:24
"Vajon hány fesztivált bír még el a Balaton-part?" És hány Mészáros felvásárlást?
Akitlosz
2018. augusztus 27. 23:23
Még rengeteget. Régen sokkal nagyobb volt a turizmus. Csak összehasonlításképpen az országos hírű Művészetek Völgye fesztivált a 372 lakosú Kapolcs faluban tartják. 10 000 ember is megfordul ott egy napon. Az infrastruktúra teljesen alkalmatlan erre. Mégsem panaszkodnak az ott lakók. Igaz, hogy nem egy egész nyarat, hanem csak 10 napot kell kibírniuk. Ez a tíz nap azonban több pénzt hoz a falunak, mint 1000 másik nap. Akit ennyire zavar a nyári Balaton ő miért akar ott élni? Csak mert ott kapott állást az egyik balatoni autógyárban? Na ezt nem hiszem el!
tevevanegypupu
2018. augusztus 27. 17:50
Igaza van..évek óta látom kik fesztiváloznak..és évek óta látom, hogy egyre rosszabb a minőség és egyre drágább minden..a Balaton mellett lakók lehet hogy ebből élnek..de hoogy tönkremegy ott minden előbb-utóbb az biztos..Kétségbeejtő, mi van nyáron a Balatonon..vissza kéne venni a szép kártyákat mielőtt tönkremegy a Balaton..
kzs2
2018. augusztus 27. 17:35
Mi volt az érv ellene? Ez valahogy kimaradt az írásból .... Van egy-két hónap, amikor van néhány hétvégén egy egy mozgalmasabb fesztivál .... Miért lenne ez gond? Elnyomja a kis fesztiválokat? Szerintem két fesztivál érdeklődői között nagyon szűk a keresztmetszet....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!