Az Európai Bizottság bírálta az olasz kormány fenyegetőzését

2018. augusztus 24. 17:13

Luigi Di Maio olasz kormányfőhelyettes csütörtökön és pénteken is hangsúlyozta: ha az EU nem lép, és nem osztja szét a parti őrség Catania kikötőjében horgonyzó hajójának fedélzetén tartózkodó menedékkérőket a tagállamok között, Olaszország leállítja befizetéseit az uniós kasszába.

2018. augusztus 24. 17:13

Élesen bírálta az Európai Bizottság pénteken, hogy az olasz kormány az uniós befizetések leállításával fenyegetett, amennyiben az Európai Unió nem talál megoldást a Diciotti hajó fedélzetén tartózkodó migránsok elosztására.   

Luigi Di Maio olasz kormányfőhelyettes csütörtökön és pénteken is hangsúlyozta: ha az EU nem lép, és nem osztja szét a parti őrség Catania kikötőjében horgonyzó hajójának fedélzetén tartózkodó menedékkérőket a tagállamok között, Olaszország leállítja befizetéseit az uniós kasszába.

A brüsszeli testület illetékes szóvivője ezzel kapcsolatban arra kérte az érintett feleket, hogy tartózkodjanak a fenyegetőzéstől. „Nem segítenek, nem visznek közelebb a megoldáshoz a nem konstruktív kommentek, pláne nem a fenyegetések" – szögezte le Alexander Winterstein.

Az EU egy szabályközösség, működése szabályokon alapul, nem fenyegetéseken” – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2018. augusztus 25. 14:12
„Az EU egy szabályközösség, működése szabályokon alapul, nem fenyegetéseken Jaja. Akkor most éppen nem "szolidaritáson alapuló értékközösség", ami alapján minden országnak be kell(ene) fogadni x db fekát Afrikából?
áfonya
2018. augusztus 25. 01:09
Nem menekültek hanem fizetett harcosok ,, Európába eus vezetők hordatják be . Ezek sose dolgoztak ,,Afrikában egyik országból a másikba vándorolnak , diktátorok népeket leveretnek velük , most Európa soros ... ..... Nem lehetetlen Ruanadai népirtásban részt vettek ezért jönnek papírok nélkül kiderülne tuszi hadsereg lemészárolt 20 000 hutut. ... Becslések szerint a halottak száma 800 000–1 000 000 között volt (ennek zöme tuszi)..... Mind ez kiderült volna Európa nem fogadja be ,, brüsszeli vezetők az eus országokat becsapták menekült mesével. https://pestisracok.hu/diciotti-dilemma-az-olasz-szigor-helyett-a-hosszas-eredmenytelen-szocseplesben-hisz-az-europai-bizottsag/
választópolgár
2018. augusztus 25. 01:01
Most már én is elosztáspárti vagyok. Az eu bevándorláspárti képviselőit igazságosan el kell osztani azokban az országokban ahonnan a pirézek jönnek. Mindenhova jusson belőlük. Így tegyenek tanúbizonyságot az elveik mellett.
áfonya
2018. augusztus 24. 22:38
Merkel az egész Európai Uniót gyarmatosítaná. Nagyon úgy néz ki, hogy a német kancellár gyakorlatilag még tovább növelné a sokak számára így is nyilvánvaló német befolyást az Európai Unióban. Jövőre, 2019-ben megüresedik az Európai Központi Bank (ECB) és az Európai Bizottság (EB) vezetőjének helye is, ami kiváló alkalmat ad Angela Merkelnek arra, hogy rátegye a kezét a posztokra, megszilárdítva a német befolyást az EU-n belül. Az ECB élére már van egy jelentkező Jens Weidmann személyében, azonban a Politico szerint a kancellárt sokkal inkább az EB elnöki posztja izgatja. Nagyon is valószínű, hogy Németország szeretné megkaparintani az Európai Bizottság elnöki címét, hisz legutoljára 1967-ben volt német elnöke az EB-nek, Walter Hallstein személyében https://888.hu/article-merkel-az-egesz-europai-uniot-gyarmatositana
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!