Magyar Házat alakítanak ki az ukrajnai Lembergben

2018. július 04. 17:01

A szórványmagyarság nemzettudatának megőrzéséért, identitásának, nyelvének, kultúrájának erősítéséért Magyar Házat alakítanak ki Lembergben.

2018. július 04. 17:01

Magyar Házat alakítanak ki az ukrajnai Lembergben – az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg. A jogszabály a Lembergi Magyarok Kulturális Szövetsége (LMKSZ) elhelyezésének biztosításával kapcsolatos intézkedésekről rendelkezik.

A kormány egyetért azzal, hogy a lembergi szórványmagyarság nemzettudatának megőrzéséért, identitásának, nyelvének, kultúrájának erősítéséért Magyar Házat alakítsanak ki az LMKSZ-nek. A kabinet felkéri a külgazdasági és külügyminisztert, hogy a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter bevonásával gondoskodjon arról, hogy a magyar állam egy kijelölt, csaknem kétszáz négyzetméter hasznos alapterületű lakóház és egy telek tulajdonjogát megszerezze.

A tulajdonszerzés költségei nem haladhatják meg a 100 millió forintot – olvasható a határozatban.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154
2018. július 04. 19:26
r betü hiba
yndi
2018. július 04. 18:41
"lembergi szórványmagyarság"? Ejha, olyan is van? Nem is tudtam.
3M..
2018. július 04. 17:39
Nem érdemelnek semmit tőlünk a hoholok, ráadásul ahhoz a lengyel városhoz a magyarságnak nem sok köze van. Alakítsanak Kijevben, azt a várost mi magyarok alapítottuk. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!