Külügyminisztérium: Nincs magyar érintettje a lübecki késelésnek

2018. július 21. 11:07

Nem volt magyar érintettje a pénteki németországi késes támadásnak.

2018. július 21. 11:07

A német rendőrség tájékoztatása szerint nincs magyar érintettje a pénteki lübecki késelésnek. A Külgazdasági és Külügyminisztérium szombati közleménye szerint mindezt a berlini magyar nagykövetség érdeklődésére közölték a német hatóságok.

Az észak-németországi Lübeckben egy 34 éves férfi péntek délután kilenc embert sebesített meg késével a Travemündébe tartó, utasokkal teli buszon. Hátizsákjában pedig gyúlékony folyadék volt, amelyet lángra akart lobbantani. Indítéka egyelőre ismeretlen, a hatóságok nem zárják ki, hogy terrortámadás történt.

A férfi Iránban született, de már több éve német állampolgár, és Lübeckben él. A férfit szombat délelőtt állítják bíróság elé. A vádhatóság előzetes letartóztatását kezdeményezi; egyelőre szándékos gyújtogatás kísérletével, súlyos testi sértéssel és testi sértéssel vádolják.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2018. július 21. 21:34
Thomas Mann forog a sírjában
annamanna
2018. július 21. 17:42
Jó volna tudni, hogy mi az életterve annak az iráninak, aki eljön Németországba és itt késel. Európai életmódot szeretne? Ahhoz nem kell késelni. Muszlim életmódot szeretne? Ahhoz haza lehetne menni. Tulajdonképpen mi zavarja? Minek jött ide? Ő még csak nem is ikeszdik generációs, akit direkt valami kirekesztettségélmény itt a radikalizálódás útjára. Hanem ő maga jött el. De minek? A nyugatiasságot otthon is megtalálta volna (egy csomó hasonló bulivideó van fent a neten: https://www.youtube.com/watch?v=Xlvs2An5qQY ) De ha azt keresné, akkor megbecsülné. Ha zavarja a nyugatosság, akkor nem volna sokkal egyszerűbb hazamenni? Igazából tényleg nem értem, hogy milyen srófra jár ezeknek az elméje. Mit gondol, mit ér el az akciójával?
Tehetős Totó
2018. július 21. 12:29
Nyilvánvaló, hogy egy mindennapos eset, egy közönséges német állampolgár banális hadonászásáról van szó, aki elfelejtette, hogy a kezében kés van, mint az egyszeri félszemű kalóz aki hirtelenjében a vaskampós kezével vakarta meg viszkető szemét. Éppen szalonnázott ugyanis, mikor felbosszantották.
Rugo
2018. július 21. 11:17
- Németországba csak nyitott bicskával. - Kerüld a migánsokat. - Ha ezt nem teheted meg, te légy a gyorsabb, belőlük milliószám van, magyarok csak kevesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!