Eljárás indul a Ryanair ellen

2018. július 24. 11:17

A légitársaság sorozatos, a poggyászkezeléssel kapcsolatos incidensei miatt azonnali vizsgálatot kezdeményezett Budapest Főváros Kormányhivatala.

2018. július 24. 11:17

Eljárást indított a Ryanair légitársaság (Ryanair DAC) ellen Budapest Főváros Kormányhivatala – közölte a hivatal kedden az MTI-vel. A közlemény szerint a légitársaság sorozatos, a poggyászkezeléssel kapcsolatos incidensei miatt György István budapesti kormánymegbízott azonnali, átfogó vizsgálatot kezdeményezett. A vizsgálatba bevonták a hivatal fogyasztóvédelmi főosztályát – tették hozzá. Bővebb tájékoztatást csak a vizsgálat lezárulta után adnak – írták. 

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a Ryanair tisztességtelen a magyar fogyasztókkal szemben, mert nem teljesíti a szerződésben vállalt és az utasok által kifizetett szolgáltatásait. A poggyászok késése esetén is jár kártérítés a fogyasztónak a légitársaságtól, nem csak a csomagok sérülése, elvesztése után – hívta fel a figyelmet.

A Ryanair Budapestről a Kanári-szigetekre tartó járatain fordult elő az elmúlt hetekben, hogy túlsúlyra hivatkozva nem vitte el a légitársaság az utasok feladott poggyászát.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2018. július 24. 12:59
Már csak azért is megérdemlik amit kávé címén felszolgálnak..és amennyit ezért elkérnek.
komik
2018. július 24. 12:30
Minimum kriminális amit az utasokkal mûvelnek...
Vandor62
2018. július 24. 12:17
Három hónap felfüggesztés, azután óvadék 1 évig a korrekt üzletmenet biztosítására. Ebből fizetni az esetleges szerződésszegések fogyasztóvédelem által meghatározott bírságát.
Tiszafa
2018. július 24. 12:16
"A közlemény szerint a légitársaság sorozatos, a poggyászkezeléssel kapcsolatos incidensei miatt..." Hogy ezek miért nem csak migránsokat szállítanak? Minden gondjuk egy csapásra megoldódna, hiszen azoknak nincsenek poggyászaik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!