Szijjártó Péter: Új befektetőket hoz Magyarországra a keleti nyitás

2018. június 15. 13:05

A keleti nyitás tőkeerős ázsiai cégek befektetéseit is támogatja, ami új fejlesztéseket jelent Magyarországon – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

2018. június 15. 13:05

A keleti nyitás nem csupán a magyar termékek és szolgáltatások piacszerzését, hanem a tőkeerős ázsiai cégek belföldi befektetéseit is támogatja, így új fejlesztések jelenhetnek meg Magyarországon – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, az indiai SRF Group beruházását bejelentő sajtótájékoztatón.

Az SRF 18 milliárd forintból hozza létre 100 alkalmazottat foglalkoztató első európai telephelyét Jászfényszarun. A kormány 1,13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti a beruházást és további négy indiai beruházásról tárgyal jelenleg is – közölte a miniszter.

Asis Bharatram, az SRF Group ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy a 15 hektáros telephelyen 2019-től a legkorszerűbb technológiával állítanak elő csomagolóanyagokat az élelmiszeripar számára. Az új gyártóegységtől azt várja, hogy az SRF a világ legnagyobb csomagolófólia-gyártójává válva közelebb kerül az európai ügyfelekhez, akiket így gyorsabban és hatékonyabban szolgálhatnak ki.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. június 15. 14:58
Nincs értelme csak a német gazdaságon lógni. Beteges és nem sok jóval kecsegtet. Németország súlyos válságok előtt áll érdemes másokkal is szoros gazdasági kapcsolatokat ápolni. De ezt a magyar érdekeket képviselő kormány tudja is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!