Végleges: Berlinbe költözik a Soros-alapítvány

2018. május 15. 08:31

„Nem tudjuk tovább garantálni a munkánk és a munkatársaink biztonságát Magyarországon” – írja az alapítvány elnöke, hozzátéve: továbbra is támogatni fogják a magyar civil szervezeteket.

2018. május 15. 08:31

Az egyre nyomasztóbb magyar politikai és jogi környezet miatt a Nyílt Társadalom Alapítványok áthelyezik nemzetközi tevékenységüket és a munkatársakat átköltöztetik a német fővárosba, Berlinbe” – olvasható Soros György alapítványának kedden kiadott közleményében.

A magyar kormány arra készül, hogy tovább korlátozza a civil szervezetek munkáját az úgynevezett »Stop Soros« törvénycsomag által. A magyar kormány a munkánkat becsmérli és hamis színben tünteti fel, korlátozza a civil társadalmat politikai előnyszerzés céljából, olyan taktikát alkalmazva, amelyre még nem volt példa az Európai Unió történetében. Nem tudjuk tovább garantálni a munkánk és a munkatársaink biztonságát Magyarországon, és nem tudunk védelmet nyújtani az önkényes kormányzati beavatkozással szemben” – írja Patrick Gaspard, az alapítvány elnöke, hozzátéve: továbbra is támogatni fogják a civil szervezeteket Magyarországon az olyan fontos területeken, mint a művészet és a kultúra, a sajtószabadság és az átláthatóság, valamint az oktatás és egészségügyi ellátás biztosítása minden magyar állampolgár számára.

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kikerics
2018. május 15. 20:09
Jó utat! Senki nem köt fekete kendőt a gyász miatt!
Peter8811
2018. május 15. 19:22
Legalább Berlinben közelebb vannak Allahu Akbaruhoz
Peter8811
2018. május 15. 19:16
Soros Allah pitvány.
antioxi
2018. május 15. 14:06
Sírok - örömömben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!