Megbénították a 2-es villamost a kormányellenes tüntetők

2018. május 09. 19:58

Zavartalanul ácsorogtak a sínek közepén a demonstrálók, a villamos kedvéért sem mozdultak el.

2018. május 09. 19:58

Az Országgyűlés keddi alakuló ülésére ellenzéki csoportok nagyszabású tüntetést jelentettek be a Kossuth-térre. Végül a vártnál kisebb volt az érdeklődés a demonstráció iránt, ráadásul a rendezvényt elmosta a jégeső, de nem lehet mondani, hogy az zavartalanul folyt volna.

Egy Facebook-felhasználó, Bachmann András a Kossuth tér mellett is elhaladó 2-es villamos vezetőfülkéjéből készített kamerafelvételt közölt, melyen az látható, hogy a jármű továbbhaladását akadályozzák a rezzenéstelen arccal a villamossíneken ácsorgó demonstrálók.

A felvételen többek között látható, hogy egy férfi pont a sínek közepén perceken át vitatkozott a rendőrökkel, miközben a „Nem tetszik a rendszer” című örökbecsű sláger szólt a háttérben.

Végül egy háromfős, uniós zászlóval, „I stand with CEU”, és civil-kitűzővel felszerelkezett, szintén zavartalanul a síneken ácsorgó csoporthoz ért a jármű. Nem lehet állítani, hogy ne látták volna a közeledő szerelvényt: a hátizsákos hölgy miután széttárta a karját, tovább állomásozott a síneken, ahogy a kerékpáron ülő férfi sem volt hajlandó elmozdulni. 

Végül egy BKK-s forgalomfelügyelőnek hosszas rimánkodás után sikerült arrébbtessékelnie a makacs csoportosulást, miközben az utasok már több perce várakoztak a villamoson.

A 2-es villamos a többszöri közjátéknak köszönhetően az Országház látogatóközpontja, és a Kossuth téri metróállomás közötti rövidke távot így több mint hét perc alatt tette meg.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2018. május 11. 14:49
Remélem ezt a mocskos bandát rendre lehet tanítani.
írmag
2018. május 11. 08:40
A "taxis-blokád" mintájára tevékenykednek, de ma már nincs Fülig Árpi bácsi a háttérben. Keményebb rendőri fellépést! Elég volt! A főváros közlekedésének akadályozása már nem játék.
Sulammit
2018. május 10. 11:21
A villamosok be szoktak robogni a megállókba. Még a 2-es vonalán is. Simán félre kellett volna lökni őket, hogy ne veszélyeztessék a saját életüket. Akik a villamos kerekei alá kerülnek, nem tüntethetnek többet. Erre is gondolniuk kellett volna a kis kekeckedőknek. Ennek a nyanyának nem adnék többet Erzsébet utalványt, se 10 ezer forintot. A biciklisnek se egy új biciklit.
Senye Péter
2018. május 10. 09:28
Mire vártak? Egy kis Majdan térihez hasonló lövöldözésre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!