Leszámolás a Jobbikban: Dúró Dórát kizárták a frakcióból

2018. május 29. 19:07

Törésponthoz ért a jobbikos belviszály. Az Alfahír értesülései szerint kedden kizárták a Toroczkai László elnökségét támogató Dúró Dórát a Jobbik-frakcióból. A mandátum visszaadásáról az elnökség fog dönteni.

2018. május 29. 19:07

A választások után kibontakozó jobbikos belháború egyik legfontosabb állomása volt a párt tisztújító kongresszusa, ahol a radikális irányvonalat visszahozni szándékozó Toroczkai László alulmaradt Sneider Tamással szemben. A viharos közgyűlés után Toroczkai önálló platformot indított Mi Magunk néven, ám a párt elnöksége szerint ez alapszabály-ellenes.

Az Alfahír idézi Mirkóczki Ádám pártszóvivőt, aki szerint „bizalmi válság alakult ki" a képviselő asszonnyal szemben, ezért döntöttek a frakcióból történő kizárás mellett. Hozzátette: Dúró Dóra mandátumának sorsáról a párt elnöksége jogosult dönteni. A Jobbik alapszabálya szerint, ha az elnökség kétharmada úgy dönt, felszólíthatják mandátumának visszaadására. A lap felidézi, hogy a párt parlamenti képviselői a Szent Korona előtt tett esküjükben vállalták, hogy ennek alávetik magukat.

Összesen 306 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2018. május 30. 22:14
Annyi biztos, hogy ő legalább szimpatikus volt.Kellemes jelenség. Hogy miért marad Vona csicskásának, mikor az a férjét kirúgta, már egy másik kérdés....
nyugalom
2018. május 30. 09:40
Bizony, bizony - a kis mosolygós! a hinodálása ide vezetett! Kétkulacsos teremtés, bárhogyan is fogalmaz! Ez nem politizálás ez egyszerűen kétszínüség! A férjét kitúrták, ő azért mégis bent maradt, aztán semmit nem szavazott meg, vonásodott, majd meggondolta magát, Toroczkai,majd mégsem! Minek nevezzük????
luisbathhelena
2018. május 30. 09:21
En ebben a Szent Korona eskuben sehol nem olvasom hogy az elnokseg felszolitasara visdza kene adni a mandátumot:) ellenben olyanok vannak benne hogy az esku alapjan a helyszinen vissza kene adni az osszes többinek.
fogas paduc
2018. május 30. 08:33
Na, majd aztán kap a jobbik a Judith Szardzsentinitől, hogy megint alámúlták a női kvótát. Kíváncsi lennék Tuny " barátunk " véleményére ! Szebb heresérvet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!