Ismét találkoztak Magyarország Barátai

2018. május 07. 14:24

Ötödször találkoztak Budapesten a Magyarország Barátai közösség tagjai, akik Orbán Viktorral és Áder Jánossal is találkoztak.

2018. május 07. 14:24

Ötödik alkalommal érkeztek Budapestre Magyarország Barátai, hogy ötleteik megvitatásával és tapasztalataik megosztásával hozzájáruljanak Magyarország és a magyarok pozitív külföldi megítéléséhez.

A világ 27 országából érkezett több mint 150 résztvevőt a Sándor-palotában fogadta Áder János köztársasági elnök. A konferencia főelőadója Orbán Viktor miniszterelnök volt.

A Magyarország Barátai Alapítvány híd a Kárpát-medence és a Diaszpóra magyarsága között. Küldetése, hogy Magyarország eseményeiről és a magyarok eredményeiről értékközpontú, de pártatlan tájékoztatást nyújtson. Tagjai a világban élő, sikeres és a magyar kultúrát szerető, jelentős külföldön élő magyarok és külföldiek.

Az alapítvány folyamatosan növekvő létszámú közösségének segítségével a Magyarországról és a magyarokról a világban kialakult képet kívánja teljesebbé tenni.

Az évente megrendezett Magyarország Barátai Konferenciák résztvevői saját költségükön érkeznek Budapestre és szállnak meg a fővárosban, hogy gondolataikat megosszák a világ minden földrészéről érkezett vendégekkel és a magyar döntéshozókkal.

A Magyarország Barátai Alapítvány szervezésében megvalósuló világtalálkozó főelőadója Orbán Viktor miniszterelnök volt, a találkozón szintén beszédet mondott Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár.

A konferencia vendégeit a Sándor-palotában fogadta Áder János köztársasági elnök. A „Meet your ambassador” program keretében a találkozón részt vevő amerikai és brit állampolgárokat fogadta David Kostelancik ideiglenes ügyvivő és Iain Lindsay nagykövet.

A konferencián másodszor adták át a Magyarország Barátja Díjakat. A díjra a Magyarország Barátai Közösség tagjai terjeszthettek fel olyan jelölteket, akik az elmúlt évben hozzájárultak Magyarország pozitívabb nemzetközi megítéléséhez.

A díj 2018-as kitüntetettjei: Radda Marika, az osztrák-magyar Club Pannonia elnöke; Heddadné Nagy Annamária, a 90 éves Párizsi Magyar Református Gyülekezet presbitere; valamint Lauer Rice Andrea és Pigniczky Réka a Memory Project: a Hungarian Visual History Archive projektjükért.

(Forrás: közlemény)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2018. május 07. 15:43
Az ilyen híreket jó olvasni, felhőtlenül... Isten áldjon mindenkit, aki annak mutatta magát a találkozón, aki...
balbako_
2018. május 07. 15:42
Kell a szoros kapcsolat ami legyőz minden távolságot az anyaország és a szétszóródott gyermekei között.
3M..
2018. május 07. 14:52
Magyarországnak 895 óta nincsenek barátai. Magyarországnak ellenségei vannak, akik a jelenlegi szomszédai. Magyarországnak Európában csupán érdekei vannak, amit a mindenkori kormányoknak kellene képviselniük. Szebb Jövőt!
kispufi
2018. május 07. 14:46
A Magyarország Ellenségei Kör ennél gyakrabban teszi, igyekezni kéne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!