Bősz Anett kilép, megszűnik a Párbeszéd-frakció

2018. május 18. 12:30

Bősz szerint nem látták garanciáit annak, hogy megjeleníthetik a liberális értékeket az Országgyűlésben. A Párbeszéd-frakció képviselőinek most legalább hat hónapig függetlenként kell tovább dolgozniuk.

2018. május 18. 12:30

A Magyar Liberális Párt tagja, Bősz Anett döntött: kilép a Párbeszéd parlamenti frakciójából, ami ezzel megszűnik – írja az Index.

Bősz elmondta: úgy mentek bele a választási együttműködésbe az MSZP-Párbeszéd szövetséggel, hogy megjeleníthetik a liberális értékeket az Országgyűlésben, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség tárgyalásain viszont nem látták ennek garanciáit: „sem a politikai szándék, sem a technikai erőforrások nincsenek meg a liberális értékek képviseletére". A képviselő hozzátette: úgy látták, hogy "ismét a régi mechanizmusok indultak be", „az erőforrások elosztása és a döntések monopolizálása vált céllá", az MSZP és a Párbeszéd úgy viselkedik, mintha ez egy kétpárti szövetség lenne, a Liberálisok nem kaptak volna elegendő felszólalási lehetőséget.

A választásokon három párbeszédes politikus jutott mandátumhoz, frakciót az MSZP-Párbeszéd listáján bejutó Bősz Anettel és a Párbeszéd padsoraiba átülő, szocialista Burány Sándorral alakíthattak. Bősz kilépése számos következménnyel jár: független képviselővé válik Szabó Tímea, Tordai Bence, Burány Sándor és a Karácsony Gergely mandátumát megkapó ember; kevesebb interpellálási lehetőségük lesz, kevesebb napirend előtti felszólalásra lesz lehetőségük; nem lesz szavazati joguk a Házbizottságban; újra meg kell állapítani az érintett képviselők illetményét, Szabó Tímea elveszíti frakcióvezetői juttatását; újra el kell osztani a bizottsági helyeket; valamint a Párbeszéd elesik attól a 135 millió forintos támogatástól, ami a frakcióalakítás miatt járt nekik.

A képviselőknek most legalább hat hónapig függetlenként kell tovább dolgozniuk, ezután merülhet fel ismét egy frakció megalakítása.  

 

 

Összesen 268 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2018. május 19. 13:52
Hehe!
Vikijo
2018. május 19. 10:15
Kiderült mennyire igaza volt GYF-nek amikor az előválasztásból kizárta a liberálisokat. Fel kell ismerni, hogy néhány párt - ide tartozik a világmegváltó Momentum is - képtelen az együttműködésre és nem szabad közösködni velük.
=nessuno=
2018. május 19. 00:36
Nem is tudom, kinek az érdekeit szolgálják....
Graf
2018. május 18. 22:29
A liberális Bősz liba kilépett. És ? A Szarbeszédnek is csak annyit kellett volna tennie a választási kampányban , -a többi ellenzéki párttal együtt - hogy vállalják" nem fogadunk migránsokat" és rögtön nincs a fityesznek 2/3., Ezt nem vállalták tehát ne ugassanak. Ne tüntessen a barmok hada ha fontosabb volt nekik a liberális migráns szerelem. A tapló agyhúgyköves magyar /?/ ellenzék kussoljon Bősszel együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!