A Fidesz kivizsgáltatná Hadházy Ákos „gyanús földügyeit”

2018. május 23. 13:23

Hadházy Ákosnak és családjának bűncselekménygyanús földügyeire hívta fel a figyelmet Győrffy Balázs országgyűlési képviselő.

2018. május 23. 13:23

A parlament mezőgazdasági bizottsága vegye napirendre az LMP-s Hadházy Ákosnak és családjának bűncselekménygyanús földügyeit – javasolta Győrffy Balázs fideszes országgyűlési képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a bizottság elnökének, a fideszes Font Sándornak szerdán írt levelében.

Győrffy Balázs az MTI-nek elmondta: tudomása szerint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet feljelentése alapján az ügyészség nyomozást is indított. Mivel a Földet a gazdáknak! program keretein belül történhetett a visszaélés, mindenképpen van politikai vonulata az ügynek – mondta a politikus. Vajon hogyan lehetséges, hogy közel 800 millió forint értékben szerezhettek meg egy német üzletember érdekeltségi körébe tartozók termőföldet, mégpedig úgy, hogy egy úgynevezett „strómanszámláról” fizették a földlicit belépőpénzét? – tette fel a kérdést.

Győrffy Balázs közölte: szeretné, ha a nemzeti földalapkezelő és a témában illetékes államtitkár beszámolna a rendelkezésükre álló információkról.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amarna
2018. május 24. 06:15
Mi az hogy "kivizsgáltatná" ???? Addig be sem ülhetne a Parlamentünkbe amíg méltÓ rá???? Mi ez a puhaság már megint???? NEM ERRE VOKSOLTUNK!!!!!!!!
=nessuno=
2018. május 23. 20:58
Pofám leszakad...Jobb lenne hallgatni.
3M..
2018. május 23. 15:16
Ez esetben minden földügyletet ki kellene vizsgálni, nem csak az ellenzékét. Legfőképpen azokét a külföldiekét, akik Magyarországon jutottak magyar termőföldhöz. Szebb Jövőt!
cutcopy
2018. május 23. 15:08
Ha bűnös, a börtönben Sallai beverheti majd a képét..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!