Fidesz: DK-s kampányleveleket kapott több debreceni iskola

2018. április 05. 21:19

Debreceni általános iskolák kaptak kampánylevelet a Demokratikus Koalíció elnökétől – mondta Pósán László.

2018. április 05. 21:19

Több debreceni általános iskola kapott kampánylevelet a Demokratikus Koalíció (DK) elnökétől, amivel megsértették a választási törvényt, közintézményekben ugyanis tilos kampányolni – jelezte Pósán László, a Fidesz-KDNP debreceni országgyűlési képviselőjelöltje csütörtökön sajtótájékoztatón.

Pósán László emlékezetett rá, hogy egy magánszemély bejelentése nyomán – miszerint Gyurcsány Ferenc aláírásával ellátott kampánylevelet kapott a helyi Szoboszlói úti általános iskola –, a helyi választási bizottság kimondta a törvénysértést, és eltiltotta a pártot a hasonló lépésektől.

Varga Zoltán, a DK helyi jelöltje elismerte a megkeresést, és azt nyilatkozta, hogy egyszeri, véletlen esetről volt szó. Pósán László csütörtöki sajtótájékoztatóján ugyanakkor arról számolt be, hogy további két debreceni általános iskola is kapott azóta DK-s kampánylevelet. 

Pósán szerint Varga Zoltán is olyan, mint a főnöke, „hazudik reggel, délben, este”. A történtek azt jelzik, hogy a „DK fittyet hány a jogszabályokra, tudatosan 'behúzza' az iskolákat a kampányba”.

A fideszes politikus emlékezetett rá, hogy a DK nem először vonja be a diákokat a kampányba: Czeglédy Csaba diákszövetkezeteinek tagja is dolgoztak kampányban, mint ahogy Budapesten diákok iskolaidőben plakátoztak a DK-nak.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2018. április 06. 10:17
Keves. Egy ilyen huzasert be kell tiltani a partot!
noMores
2018. április 06. 07:30
Az ovodaban kampanyolas meg fasza, igaz pocsarcok?
pemete jakab
2018. április 05. 21:57
"Debreceni általános iskolák kaptak kampánylevelet a Demokratikus Koalíció elnökétől" Vagy totál hülyék a DK-sok, ami ugye igaz, vagy fake news: Miért küldenének általános iskolába kampánylevelet? Mégis milyen szavazatokra számítanak a kiskorú diákoktól?
Cezar
2018. április 05. 21:55
Na! Le is kell csukni a Ferit! Orbán ne hagyd magad! De arra figyelj , hogy egymás mellett ne álljatok mert melléig sem érsz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!