Még két hétig jelezheti, ha külföldön szavazna

2018. március 17. 10:02

Március 31-ig vetethetik magukat nyilvántartásba a választás napján külföldön tartózkodó, szavazni kívánó magyar állampolgárok. Közülük eddig közel 30 ezren jelezték választási szándékukat.

2018. március 17. 10:02

Még két hétig, március 31-ig jelentkezhetnek a külképviseleti névjegyzékbe azok a választójoggal rendelkező magyar állampolgárok, akik az áprilisi országgyűlési választás napján nem tartózkodnak Magyarországon. Eddig több mint 29 ezren jelentkeztek, többen, mint négy éve.

Azok a választójoggal rendelkező magyar állampolgárok, akik az áprilisi országgyűlési választás napján nem tartózkodnak Magyarországon, a külképviseleteken szavazhatnak. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint 2014-ben, 22 nappal a választást megelőzően, a mostanihoz képest mintegy feleannyian, 16 300-an szerepeltek a névjegyzékben.

Április 8-án 118 külképviseleten lehet szavazni, az NVI szombat reggeli adatai szerint eddig a legtöbben, 4847-an Londonban voksolnának, Münchenben 2236-an, Stuttgartban 1833-an, Hágában 1350-en, Berlinben 1299-en, Bernben 1285-en, Brüsszelben 1215-en. Beregszászon 981-en, Düsseldorfban 865-en, Bécsben 816-an, Csíkszeredán 775-en, Manchesterben 760-an, Párizsban 740-en, Dublinban 675-en, Koppenhágában 623-an, New Yorkban 609-en, Stockholmban 549-en, és az újonnan megnyitott Edinburgh-i külképviseleten 529-en jelezték szavazási szándékukat.

A külképviseleti névjegyzékbe vételhez szükséges kérelmet még két hétig, március 31-éig lehet benyújtani személyesen vagy levélben a választópolgár lakcíme szerinti helyi választási irodában, vagy a Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán, a www.valasztas.hu honlapon.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Edwin Hubble
2018. március 17. 10:11
Hamarosan vége van. Ezt a rettegő kis embertől tudom, aki nem tudja fejből a himnuszt. "Együtt szavalt Orbán Viktor a tömeggel" – lelkesedik a propagandamédia. Aha, együtt. Orbán FELOLVASTA a himnusz első versszakát. Erre igazán büszke lehet pár tízezer magyar miniszterelnöke. Az Orbán nevű embernek tegnap óta semmi nem jár, még érintőlegesen sem. Nem tegnap óta, de tegnap óta minden kétséget kizáróan már csak egy önző kis pasas, aki hatalmas történelmi figura akart volna lenni, de csak egy senki lett végül, aki miatt emberek halnak meg, mert fontosabbak a stadionok, mint az egészségügy, aki miatt tömegével vándorolnak ki az országból az emberek, aki hazudik, harácsol, kirabolja az országot, lepaktál bárkivel, aki neki személyesen hasznot hajt. Megbukott emberként, megbukott politikusként és hamarosan meg fog bukni miniszterelnökként is. Akkor is, ha a közpénzből zabáltatott propagandisták teleordítják az országot a hazugságaikkal. Nem, nincs háború körülöttünk. Béke van, normális élet van. A németek, angolok, franciák eddig is együtt éltek a bevándorlás kérdésével. Nem tegnap óta, hanem nagyon régen. Igen, vannak problémák, voltak és lesznek is. Meg fogják oldani, ahogy eddig is megoldották. Senki nem kér abból, hogy egy szereptévesztett hobbifocista mondja meg neki, hogyan éljen. A lufi kipukkadt. A Fidesz több embert már nem képes fanatizálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!