Európai elfogatóparancsot adott ki a bíróság Carles Puigdemont ellen

2018. március 23. 20:14

Újra európai elfogatóparancsot adott ki a spanyol legfelsőbb bíróság Carles Puigdemont leváltott katalán elnök, valamint volt kormányának külföldön lévő négy tagja ellen.

2018. március 23. 20:14

Európai elfogatóparancs újbóli kiadásáról döntött Carles Puigdemont leváltott katalán elnök, valamint volt kormányának külföldön lévő négy tagja ellen a spanyol legfelsőbb bíróság pénteken.

Pablo Llarena bíró azután határozott erről, hogy vádat emelt a politikusok ellen lázadás, illetve közpénzek hűtlen kezelése miatt a tavaly október 1-én alkotmányellenesen megtartott függetlenségi népszavazás megrendezése és a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása következményeként.

Carles Puigdemont október végén, leváltását követően hagyta el Spanyolországot, és azóta is Belgiumban tartózkodik önkéntes száműzetésben.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zseboszkiraly
2018. március 24. 22:20
Hol vannnak az"emberi jogvédők" ?? És még Magyarország a diktatúra ?? Talán a "Zorbán" küldte a Guardia Civilt a népszavazás véres szétverésére Barcelonában?? Hol van Juncker? Verhovstadt és a többi szélhámos? Soha ilyen gyalázatosan alacsony szellemi és morális színvonalú politikusai nem voltak Nyugat Európának. Egy új De Gaulle kellene, egy új Pilsudski marsall, és igen : egy Horthy Miklós.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!