Bocskor Andrea: Újabb kisebbségellenes jogfosztás történt Ukrajnában

2018. március 02. 12:58

Elkeserítő az Ukrajnában élő uniós kisebbségek szerzett jogainak folyamatos szűkítése – hangsúlyozta pénteken Bocskor Andrea fideszes európai parlamenti képviselő annak kapcsán, hogy az ukrán alkotmánybíróság hatályon kívül helyezte a kisebbséget jogait szélesítő, 2012-es nyelvtörvényt.

2018. március 02. 12:58

Elkeserítő az Ukrajnában élő uniós kisebbségek szerzett jogainak folyamatos szűkítése, amelynek keretében a magyarokat jogfosztott, harmadrangú állampolgárokká akarják tenni saját szülőföldjükön – hangsúlyozta pénteken Bocskor Andrea fideszes európai parlamenti képviselő.

Közleményében a kárpátaljai képviselő arra reagált, hogy szerdán az ukrán alkotmánybíróság formai okokra hivatkozva alkotmányellenesnek minősítette és hatályon kívül helyezte a nemzetiségi kisebbségek nyelvhasználati jogait kiszélesítő, 2012-ben életbe lépett törvényt.

„Az ukrán kormány egyre erőteljesebb politikát folytat annak érdekében, hogy asszimilálja, nemzetiségi jogaiban korlátozza az ország területén elő kisebbségeket. Miután döntöttek a már meglévő, jól működő oktatási intézményrendszer felszámolásáról, most újabb támadást intéztek a nemzeti kisebbségek szabad anyanyelvhasználata ellen” – írta Bocskor Andrea.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2018. március 02. 21:11
2010: Vona nem szavazta meg a kisebbségi magyarok kettősállampolgárságát. Szerinte tehát nem kellenek ide a kulhoni, erdélyi, flvidéki magyarok! 2017: A Jobbik nem szavazta meg a migránskvótát elutasító törvényt. Szerintük tehát az illegális bevandorlókkal minden rendben van, nem baj, ha jönnek. 2018: a Jobbik összeállt az MSZP-vel és Gyurcsányékkal. A Magyar Nemzeti Radikális Jobbik, akik turulmadárral és nemzeti gárdával büszkélkednek, most gyurcsányekkal szövetkeznek a hatalom megszerzéséét. Mire képes még a Jobbik a hatalom megszerzéséért? Vannak még gyáltalán elvei, amik mellett kitart? A Jobbik magasról szarja le a határon túli kisebbségek jogait is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!