Rugalmasan elszakad a Jobbiktól Vona a Figyelő szerint

2018. február 15. 13:44

A Figyelő arról ír: Vona Gábor megjelenéseiből, honlapjáról lekerülnek a hagyományos jobbikos szimbólumok.

2018. február 15. 13:44

A választások előtt két hónappal megújult Vona Gábor honlapja. Az internetes oldal szokatlan külsőségei mellett a pártelnök nyilatkozatai is a Jobbiktól való rugalmas elszakadásról árulkodnak – írja e heti számában a Figyelő.

A lap közleménye szerint mindig nehéz kérdés volt a kampányidőszakban, hogy maga a párt vagy annak vezetője kerüljön előtérbe. Jelen helyzetben a Jobbik még a szokásosnál is nehezebb helyzetben van, ugyanis az elmúlt három évben nemcsak a párt, de Vona Gábor támogatottsága is jócskán meggyengült. A pártelnök esetében a bevándorlási válság eszkalálódásától, a kvótanépszavazáson át, a nyugdíjasokról tett kijelentéséig nagyjából minden a népszerűségének csökkenését okozta. Míg pártját utolérte saját, sötét múltja, hiszen sorra kerülnek elő a felvételek, amelyek bizonyítják a párt több tagjának szélsőséges nézeteit – írja a Figyelő.

A párt egy éles ideológiai váltáson is keresztül ment. Vona azt a látszatot próbálja kelteni, hogy a pártja volt vállalhatatlanul szélsőséges, és ő csupán most tereli a Jobbikot a helyes útra. Erre enged következtetni több interjúja, de még a Havas Henrik által megírt életrajzi könyve is.

Vona ebben a könyvben arra utal, hogy az átalakulásban megelőzte pártját. Egy rövid időszakban próbálta Orbán Viktor jellemfejlődését leutánozni. „A magyar politikában egyedül Orbántól lehet tanulni. Nem démonizálom, mint a baloldal, hanem figyelem, mit tudok beépíteni a saját politikámba abból, amit ő csinál” – vallotta Vona. A Figyelő szerint nagyon nehéz úgy a Facebook-ra belépni, hogy ne találkozna az ember egy Vona Gábor hirdetéssel. Nem mellesleg egyre többször tűnik fel mellette Kertész András, kommunikációs coach. Kitüntetett szerepét jelzi, hogy a frakció fizetési listájára tavaly öt szerződéssel 3,655 millió forintos összeggel került fel.

A Figyelő szerint Vona imázsának átformálására tett legújabb kísérletet új honlapja jelenti. Nagy VG monogram jelent meg a honlapján, ahonnan ezzel párhuzamosan eltűntek a párt színei és szimbólumai. A pártlogó még fenn van az oldalon, de az is legalulra görgetve található meg. A 2016-os tisztújításon lecserélte elnökségi társainak egy részét, és mindent 2018-ra tett fel. Ígéretet tett arra is, hogyha veszítenek, lemond. Ellenfelei minden bizonnyal fogják erre is emlékeztetni, illetve isztambuli baklövéseit sem fogják szó nélkül elfelejteni.

Minderről a Figyelő legújabb számában lehet részletesebben olvasni.

(Forrás: közlemény)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2018. február 17. 20:30
Nem tudom mi a szösz van a mandival, de vagy nem lehet belépni, vagy nem sikerül hozzászólni, lájkolni hetekig azt írta ki, hogy egy web oldal zavarja a böngészőt. Ki tud róla többet mi a helyzet? Ami Vonát illeti ugyanolyan pozőr mint Gyurcsány, csak míg ez utóbbi szórakoztató is tud lenni, Vona olyan önhitt és olyan komolyan veszi magát, hogy a hős szerepében tündökölve végtelenül nevetséges és irritáló.
Bicska Maxi
2018. február 15. 18:59
vona hiába gyúr egy edzőteremben, az a karizma amire neki szüksége lenne nem ott fejlődik
USS Angel
2018. február 15. 18:27
Tunya, büdös vagy már vonának, csak a szavazatodat akarja. ;)
zakar zoltán béla
2018. február 15. 18:07
Buta-hiú-nárziko-.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!