Négy év, és a kettes metróval utazhat Cinkotáig

2018. február 15. 10:36

2022-ig összekötnék a 2-es metrót a gödöllői HÉV-vel – Gödöllőre hibrid szerelvények, Cinkotára pedig a most is meglévő metrókocsik közlekednének.

2018. február 15. 10:36

A 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötésével, valamint a HÉV-pálya felújításával jelentősen javítani lehetne a 16. és 17. kerületi közösségi közlekedés állapotán – mondta Kovács Péter, a 16. kerület polgármestere az Inforádiónak.

A kerület vezetője szerint ha megvalósul az említett fejlesztés, teljesen átstrukturálódhat az Örs vezér terének közlekedése – kevesebb busz közlekedhet, és átszállni sem kell majd a HÉV eléréséhez.

Kovács Péter azt nyilatkozta, ha a tervek szerint halad minden, akkor 2022-re megvalósulhat a fejlesztés, így akkorra a 2-es metró Cinkotáig fog közlekedni, miután összekötötték a gödöllői HÉV-vel.

Tarlós István főpolgármester korábban már biztosította támogatásáról a projektet. 

Vannak azonban a fejlesztés ellen szóló hangok is: Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke szakmaiatlannak nevezte a javaslatot, mely szerinte problémákat fog okozni az utasok számára. Kifejtette, a nyomtávon kívül a HÉV és a metró rendszerében minden eltér. Szerinte a peronokon kaotikus állapotok uralkodhatnak, mert lesz, aki a Gödöllőig közlekedő szerelvényeket, míg lesz, aki a metrót fogja várni, a jelenlegi állomások pedig nincsenek ennyi ember befogadására felkészülve.

A tervezett beruházásról már a Mandiner is foglalkozott, korábbi cikkünk idején a metró új szárnyvonalról beszéltünk.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2018. február 15. 13:30
Négy év, és a kettes metróval utazhatok Cinkotáig - ígérik. Oké, már alig várom. És? Mivel megyünk? - Hogy úgy készüljek: vigyek kocsit, vagy vonatozni fogunk?
Gregorius
2018. február 15. 13:00
Az Örs Vezér téri aluljáróba, ami a Metrót és a HÉV-et köti össze kellene kb. hat vagy nyolc mozgólépcső, ami megoldaná a probléma nagyját.. (A villamos megállók is be lennének kötve..) Már a felújításkor csodálkoztam azon, hogy ezt nem csinálták meg. A terv ugyan szép, de számos sebből vérzik...pl. magasvasút a panelek mellett.
zakar zoltán béla
2018. február 15. 12:55
Matolcsy-Varga....Orbán-Tarlós!!!
Gyéressy Károly
2018. február 15. 12:47
Nagyon nehéz és költséges a feladat műszaki megoldása. Más az űrszelvény is, meg ugye az az alsó áramszedés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!