Egyre kevésbé menő a züllés a fiatalok körében

2018. február 26. 10:20

Egy friss ausztrál kutatás szerint a fiatalok jóval kevesebbet isznak és dohányoznak, mint pár évvel ezelőtt.

2018. február 26. 10:20

Az ausztrál fiatalok, az előző generációhoz képest lényegesen kevesebb alkoholt, drogot és cigarettát vesznek fogyasztanak – írja a Sydney Morning Herald. Az újság egy több tízezer fiatal szokásait elemző kutatásra hivatkozik, amiből kiderül, hogy a szexualitás terén is visszafogottabb a mostani ausztrál fiatalság, mint a pár évvel korábbi.

Korábban arról lehetett folyton hallani, hogy a fiatalok hétvégenként versenyt isznak, és komoly alkoholproblémákkal küzdenek. Úgy tűnik, benőtt az ausztrál fiatalok feje lágya.

A kutatás szerint, míg 1999-ben a kiskamasz válaszadók 70 százaléka mondta azt, hogy már ivott alkoholt, a mostani kutatásban már csak 45 százalék! Változott az alkohol első kipróbálásának időpontja is, az 1998-ban mért 14,4 évről 16,1 évre. A változás Ausztrália mellett más országokban is bekövetkezett. Angliában például sorra mennek csődbe a pubok, részben azért, mert a fiatalok kevesebbet isznak.

Csökken a tudatmódosító szerek kipróbálásának és használatának gyakorisága is, illetve kitolódik az első szexuális élmény időpontja is. Mostanra 54-ről 41 százalékra csökkent azoknak 14-18 év közötti fiataloknak a száma, akik ebben az életkorban vesztették el szüzességüket.

 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szekula
2018. május 10. 11:43
Egyre hazudósabbak az ausztrál fiatalok.
Kiebra
2018. március 06. 15:19
Kultúrált alkoholfogyasztás helyett kaktusz ízesítésű szirup, és a szintetikus THC. Trinkwasser hülyegyerekek kellenek smartphone-al.
nick89
2018. március 06. 15:15
Magyarországon egyre könnyebben és egyre brutálisabb szintetikus drogokat lehet egyre olcsóbban venni - hála a kínai vegyipar egyre növekvő teljesítményének és a Budapesten zavartalanul működő adó- és vámmentes Kínai Különleges Gazdasági Övezetnek. Egyre fiatalabbakat etetnek be ezekkel a szörnyű szerekkel, de valamiért erről nem szabad beszélni. Vajon miért nem akaródzik felszámolni a drogelosztóközpontot itt Budapest mértani közepén?
Autofocus
2018. március 02. 20:44
Ezek már élni sem tudnak, csak otthon snapchateznek meg nyomkodják az X-boxot. :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!