„Szürkefarkas Vona” – skandálta a muszlim közönség Vona előadása után

2018. január 29. 07:34

Vona Gábor törökül allahozó mondatai után üdvrivalgásban tört ki a muszlim közönség. „Szürkefarkas Vona” – skandálták. Videó.

2018. január 29. 07:34
Kereki Gergő
Kereki Gergő

A minap mutattuk be azt a felvételt, amelyen Vona Gábor, a Jobbik elnöke, muszlim fiatalok előtt, törökül Allahot mondva tett hitet.

Most a felvétel jobb minőségben, egy másik kameraállásból is előkerült. Ezen tisztán látszik Vona Gábor, akinek török nyelvű mondatai után, ezen a felvételen már az is hallható, ahogy a tömeg „Szürkefarkas Vona, Szürkefarkas Vona” (törökül: Bozkurt Vona) skandálásba kezd. 

Vonát már korábban is kapcsolatba hozták a Szürke Farkasok (törökül Bozkurtlar) nevű szervezettel, ő azonban eddig tagadta, hogy kapcsolatban lenne velük.

A Jobbik elnöke több olyan fotón is látható, amin a szélsőséges, török ultranacionalista szervezet jelét mutatja, azaz kézfejével egy farkast ábrázol.

A szervezetet Alparslan Türkes ezredes alapította az 1960-as években.

Egy fotón a Vona Gábor mellett állók Alparslan Türkes feliratú sálat tartanak.

A szervezetet gyakran nevezik a nacionalista MHP párt paramilitáris szárnyának.

A Szürke Farkasok a kurdok, az örmények, valamint baloldali személyek elleni merényleteikkel híresültek el a hetvenes években, polgárháborús állapotokat és katonai puccsot provokálva. 

Összesen 289 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2018. január 29. 23:44
Úgy látszik, ezt a nyálas szájú Gergőkét az ilyen alja munkára szerződtették!
1120
2018. január 29. 22:50
Az, hogy egy seggdugasz erről cikket ír itt a mandineren - szóra sem érdemes. De hogy a VALAMENNYIÜNK ADÓJÁBÓL fenntartott közszolgálati csatorna híradója ezen csámcsog 7-8 percig, arra tényleg elfogyott már minden szó... (Kábé Azerbajdzsánban ilyen a "tévéhíradó".)
Edvind Johnsson3.0
2018. január 29. 20:12
Hogy mondják törökül, hogy szebb jövőt?
Edvind Johnsson3.0
2018. január 29. 19:13
Kezdődik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!