Németh Szilárd kitiltaná Szél Bernadettet a bizottsági ülésről, Szél szerint ezt nem teheti meg

2018. január 15. 19:30

Németh Szilárd szerint Szél Bernadett Soros György érdekeit szolgálja, ezért az ellenzéki képviselő nem vehet részt a Soros-tervvel foglalkozó bizottsági ülésen. Németh kijelentésére reagálva Szél kijelentette: nem tilthatják ki az ülésről, ha ezt mégis megteszik, akkor minden létező jogi eszközt igénybe vesz majd.

2018. január 15. 19:30

A Fidesz szerint Szél Bernadett és pártja, az LMP Soros György érdekeit szolgálja, ezért az ellenzéki képviselő nem vehet részt egy olyan nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, amely a „Soros-tervvel” foglalkozna. Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján indoklásul azt mondta: LMP-s politikusok összevissza hazudoztak a nemzeti konzultáció alatt, mindvégig a „Soros-tervet” támogatták, „folyamatos fúrásban voltak”. Aki pedig a „Soros-tervet” támogatja, aki a „Soros-birodalom” érdekében hoz meg döntéseket, az nem vehet részt a „Soros-terv” megakadályozásáról szóló nemzetbiztonsági bizottsági ülésen – jelentette ki.

Németh: Szél nem vehet részt

A politikus megjegyezte azt is, hogy Szél Bernadett olyan, migránsokkal foglalkozó szervezetnél dolgozott, amelyet Soros György fizet, „tehát Soros fizette Szél Bernadettet is”. Ráadásul az LMP társelnöke ezt még „le is tagadja”, parlamenti önéletrajzában ugyanis nem szerepel ez a munka – fűzte hozzá. Németh Szilárd kitért továbbá arra, hogy Szél Bernadett néhány hónapja Brüsszelben találkozott a Soros György szervezetét méltató Vera Jourová uniós biztossal. Arra a kérdésre, hogy milyen alapon lehet „kitiltani” a nemzetbiztonsági bizottság üléséről Szél Bernadettet – aki tagja a testületnek –, a Fidesz alelnöke úgy reagált: nincs kitiltva senki, de azon az ülésen, amelyen a „Soros-terv” téma lesz, az LMP-s tag nem vehet részt, mert „egészen mást képvisel, mint a magyar érdek”. Az 1300 menekült befogadásával kapcsolatos felvetésekre a kormánypárti képviselő azt válaszolta: oltalmazottakról van szó, akiket nem szabad összekeverni az illegális bevándorlókkal.

A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választással összefüggésben szintén kérdésre azt mondta: szerinte a helyi plébános nem kampánybeszédet tartott vasárnap a templomban, hanem olyan elvi kérdésekről szólt, hogyan érzi magát jelenleg az egyház, a papság. Szerinte létező műfajról van szó, hiszen a katolikusoknál és a reformátusoknál is lehet a szertartás végén szót kérni, és senkit nem köteleznek a közösségből, hogy maradjon ott, „tehát ez nem az imaóra, hanem aki akar, az ott marad”.

Arra a kérdésre, hogy a Pest megyei Pilisen a hírek szerint vizitdíjat kell fizetni az önkormányzati rendelőintézetben, Németh Szilárd azt felelte: ha ez igaz, akkor kéri Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy vizsgálja ki az ügyet, mivel a 2008-as népszavazáson az emberek elutasították a vizitdíjat. Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Elios-ügyben készült jelentésével kapcsolatos kérdésre úgy reagált: az a helyes, ha a magyar hatóságok az OLAF minden felvetését kivizsgálják.

Szél szerint nem lehet őt kitiltani

Németh kijelentésére reagálva Szél Bernadett kijelentette: nem tilthatja ki őt a bizottságból a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke, ha ezt Németh Szilárd mégis megteszi, akkor minden létező jogi eszközt igénybe vesz majd.

Szél Bernadett szerint ezzel a lépéssel a „fideszes nagy gondolkodó beismerte, hogy minden, amit az úgynevezett »Soros-hálózatról« mondtam, az igaz. És minden amit ők mondanak róla: hazugság”. Hozzátette, üzeni az „uraknak”, tudja: fáj, hogy van olyan tagja a bizottságnak, aki nem hagyja, hogy "aljas propagandává süllyesszék" a nemzetbiztonságot és ezt a jövőben sem fogja hagyni, és be fogja bizonyítani: a Fidesz hazudik.

(MTI)

 

Összesen 279 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2018. január 16. 12:35
ORBÁN VIKTOR LEBUKOTT: KÖZEL KÉTSZER ANNYI MIGRÁNST TELEPÍTETTEK BE TITOKBAN, MINT A KVÓTA SZERINT KELLETT VOLNA https://alfahir.hu/2018/01/16/migransok_bevandorlas_orban_viktor_hazugsag_vona_gabor_jobbik_kormanyvaltas
Ján Fortunák
2018. január 16. 12:15
Hofi a párttitkárról: "Ugye anyukám mi parancsolunk?" Persze, ti ketten meg a gyerek! Németh Szilárd, mint jogforrás. Magyar demokrácia.
Ultima Ratio
2018. január 16. 10:11
Nagyon örülök, hogy ez az undorító sertés ott van ahol, mert így pont olyan politikust kaptok ami a ti szinteteknek megfelel, fideszbarmok :D
smarton
2018. január 16. 07:21
Sajnos, ez baromság. Mondjuk megértem, ez a Szél egy gátlástalan hazaáruló ribanc, akinek az agya is elhalt. "Szél Bernadett szerint ezzel a lépéssel a „fideszes nagy gondolkodó beismerte, hogy minden, amit az úgynevezett »Soros-hálózatról« mondtam, az igaz. És minden amit ők mondanak róla: hazugság”. Hozzátette, üzeni az „uraknak”, tudja: fáj, hogy van olyan tagja a bizottságnak, aki nem hagyja, hogy "aljas propagandává süllyesszék" a nemzetbiztonságot " Schiffert is megérthetjük, hogy nem akart ezekkel egy gyékénnyel árulni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!