Gyorsan foglaljanak jegyet – Budapestre jön a Pussy Riot!

2018. január 31. 15:43

A Putyin-ellenes punkbanda először játszik Magyarországon.

2018. január 31. 15:43

Budapestet is érinti legújabb projektjével a Pussy Riot. Az orosz feminista punkrockegyüttes és aktivista csoport performansza március 12-én az Akvárium Klub NagyHalljában látható – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A szokatlan helyszíneken tartott villámcsődületeiről híres polgárpukkasztó csapat 2011 márciusában alakult, gerilla akcióival társadalmi problémákra szeretné felhívni a figyelmet. Zenés performanszaik gyorsan meghódították a világhálót. Magyarországon eddig egyszer jártak, akkor egy beszélgetésen vettek részt a Sziget fesztiválon.

A Pussy Riotból Marija Aljohinát, Nagyezsda Tolokonnyikovát és Jekatyerina Szamucevicset 2012 februárjában egy Putyin-ellenes performansz közben az orosz rendőrség letartóztatta; Aljohinát és Tolokonnyikovát a bíróság két év börtönre ítélte, ahonnan csak a szocsi olimpia előtt meghirdetett amnesztiának köszönhetően szabadulhattak 2013 decemberében.

2016-ban Aljohina és a zenei producer Alekszander Cseparuhin belekezdett egy új projektbe Pussy Riot Theatre címmel, amelynek alapját Aljohina Riot Days című könyve adta. Ezzel a performansszal érkeznek idén tavasszal Budapestre. Az előadáson a tagok közül négyen lesznek színpadon, két férfi és két nő: a Pussy Riot-os Marija Aljohina és Kiril Maseka mellett egy másik orosz punkegyüttes, az AWOTT (Asian Women on the Telephone) duója, a vokalista-basszusgitáros Nasztya és a szintetizátoros Max.

(MTI)

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2018. február 02. 11:30
Nem; nem vagyok tagja sem pártnak, sem civil szervezetnek sem a Levegő Munkacsoportnak sem a Vöröskereszt pártoló tagságának. De én azt gondolom, hogy inkább nem teszek semmit, jobban mondva inkább csak kommentelek mint félholdat vagy menórát döntögessek vagy embereket buzdítsak gyilkolásra.
BircaHang
2018. február 01. 13:13
Soros összes alkalmazottjának kötelező a megjelenés.
vérgőz
2018. január 31. 22:52
Sorost szagolom az egészben... :D Ilyenkor elkelne pár skinhead... amolyan régivágású, veretes. Ha ezeket az anyaszomorítókat nézem kezdem elhinni, hogy Putyin mégse akkor májer (értsd diktátor, akármi) mint aminek mondják.
Bolond Istók
2018. január 31. 22:06
Az Oscar-gálán hazudtak az iszlámról - Tommy Robinson https://youtu.be/YnIjW82sI7E
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!