Agrárminiszteri találkozót tartanak Budapesten

2018. január 24. 10:58

Nyolc európai ország földművelésügyi minisztere találkozik csütörtökön Budapesten.

2018. január 24. 10:58

A visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia), valamint Bulgária, Horvátország, Románia és Szlovénia agrárminiszterei találkoznak csütörtökön Budapesten – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán az M1 aktuális csatornán.

A találkozón, ahol napirenden lesz többek között az új közös agrárpolitika finanszírozása, részt vesz Phil Hogan uniós agrárbiztos is. Fazekas Sándor szerint fontos, hogy megmaradjanak az agrártámogatások, mivel azok csökkenése a minőségi élelmiszerek árának növekedését, valamint élelmiszer utánzatok megjelenését eredményezheti a piacon.

Kitért arra a magyar kezdeményezésre – amelyet magyar-német-osztrák összefogással indítottak útnak – hogy minél több géntechnológiai módosításoktól (GMO) mentes szóját termeljenek a kontinensen. Eddig 23 tagállam írta alá az összefogásról szóló dokumentumot – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2018. január 24. 12:31
Es elmondja fazekas majom, hogy kell csaladigazdasag fedoneven kistafirozni a haverokat. Eszmecsere.
luga
2018. január 24. 12:30
Ha az agrártámogatásokat megszüntetnék, de az érdekelt országok (pl. Franciaország) hatalmas pénzekkel támogatná a saját mezőgazdaságát, minden szegényebb országot verseny hátrányba hozna. Ilyen volt már, mikor mi léptünk be az unióba, mi csak a régebbi tagok járandóságának 25 %-át kaphattuk. Jó kis versenyhelyzet volt már akkor is.
khomeini
2018. január 24. 12:14
haldoklik a v4!
anegy_
2018. január 24. 11:18
Ez már majdnem fél európai terület. Csak így tovább összefogni más ágazatokban is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!