Tél végétől egy érintéssel vehetnek jegyet a szegediek

2017. december 09. 10:46

Nemcsak a tömegközlekedés, de a víz- és távhődíj, és a parkolóautomaták is elektronikus fizetésre váltanak.

2017. december 09. 10:46

A tél végétől valamennyi szegedi közösségi közlekedési járművön jegyet válthatnak majd egyérintéses bankkártyával az utasok – tájékoztatta a SZKT Kft. az MTI-t.

A közlemény szerint a Tisza-parti városban az úgynevezett Cashless („készpénzkímélő”) Szeged koncepció keretében az év elejétől több szolgáltatási területen is elektronikus fizetési megoldásokat vezettek be. 

Elindult az online ebéd- és távhődíj-befizetés, elektronikusan is fizethető a vízdíj, valamint az önkormányzati tulajdonú lakások vagy üzlethelyiségek bérleti díja. Egyérintéses bankkártyával már válthatók menetjegyek vagy bérletek az automatákból, és júniustól 136 automatánál így egyenlíthető ki a parkolás díja is.

December elején megkezdődött a tömegközlekedési járműveken a fedélzeti jegykiadó automaták rendszerének kialakítása. A PESA típusú villamosokon már most is lehet egyszerűen, bankkártyával jegyet venni. Ezután pedig fokozatosan valamennyi villamoson, trolibuszon, valamint a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. szegedi autóbuszain is megjelennek az automaták, amelyeknél 24 és 72 órás jegyek is vásárolhatók.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2017. december 10. 12:03
A múlt hétvégén Kazahsztánban voltam, Asztanában is hasonló ketyere van a buszokon, csak kissé másképp használják.Ugyanis van kalauz a buszokon és végigmegy a buszon és beszedi a jegy árát ( kb. 80 forint), de van akinek ilyen kis kártyája van, attól elkéri és ő tartja oda a ketyeréhez, ami levonja a jegy árát.Asztana egy meglehetősen modern város, de ez nagyon szovjet volt.:))))
gabor7th
2017. december 09. 11:08
Akkora siker lesz mint a BKK? http://ujtechkor.blog.hu/2017/08/08/a_bkk-nal_is_nagyobb_volt_a_story_de_errol_hallgattak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!