Magyarország elleni kirakatperről és boszorkányüldözésről beszél Kovács Zoltán

2017. december 04. 21:39

A kormányszóvivő hétfőn a fenti jelzőkkel kommentálta a Magyarország helyzetével foglalkozó EP-meghallgatás hírét.

2017. december 04. 21:39

Hétfőn Kovács Zoltán kormányszóvivő kirakatpernek és boszorkányüldözésnek minősítette az Európai Parlament csütörtökre ütemezett Magyarország helyzetét megvitató meghallgatását – írja a Politico. Napokon belül ugyanis a parlament szabadságjogokkal és igazságüggyel foglalkozó bizottsága többek között különféle jogvédő szervezetek aktivistáit és Szijjártó Péter külügyminisztert is meghallgatja egy, az üggyel foglalkozó bizottsági ülésen.

Kovács Zoltán meglehetősen erős kijelentésekkel kommentálta a meghallgatás hírét: „a magyar kormány már átesett párt ilyen meghallgatáson az elmúlt pár évben, és mindannyian tudjuk, hogy ezek a boszorkányüldözés és a kirakatperek egy különleges egyvelegét eredményezik” – értékelt a kormányszóvivő, majd kifejtette: „Ha valaki tudja, hogy nézett ki a boszorkányüldözés a középkorban, tudja miről van szó. Ha valaki tudja, milyen volt a kirakatperek kommunista verziója az 50-es években, tudja miről van szó.”

Egyúttal kijelentette: a magyar kormány természetesen kifejti álláspontját, habár a napirendet, és a meghallgatást érintő témák listáját nem kapta meg az illetékes szervektől. „Úgy gondoljuk, ez beavatkozás Magyarország belügyeibe” – zárta nyilatkozatát a kormányszóvivő.

(Fotó: MTI)

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szkeptikus
2017. december 05. 19:16
"Józan hozzáállással fel kellene háborodnia ezen az egész hajcihőn minden magyar embernek és legkevésbé sem azon lamentálni, hogy elég udvariasak és simulékonyak vagyunk-e." Utolsó kísérlet hogy elmondjam, miben vagyok "másként gondolkodó". Szó sincs róla, hogy az a célom, hogy "udvarias és simulékony" legyek. Az a célom, hogy egy adott helyzetből a számomra legkedvezőbb/legkevésbé rossz kimenetelt hozzam ki. Mit érek el azzal, ha felháborodok? Ez olyan, mint ha a nyulak felháborodnának azon, hogy a rókák nem vegetáriánusok. Az, hogy egy másik ember/ország milyen, az egy objektív adottság, és attól, hogy felháborodok, nem fognak megváltozni. Szerintem józan ésszel, racionálisan végig kell gondolni az adott helyzetet és olyan döntéseket hozni ami várhatóan az adott körülmények között a legkedvezőbb a számunkra, illetve a mi értékrendünk szerint. Azt gondolom, az is egyfajta "tartás", ha a lelki egyensúlyunk nem függ attól, hogy mások milyenek és mit csinálnak. Szerintem: légy hű magadhoz, a saját értékeidhez. "This above all".
korona
2017. december 05. 16:47
Ritkán álságos egy rezsim ez a jelenlegi. Megy a szerepjátszás, de vastagon. Mocskos pénzkeresés a politika. Viszont nemzetieskedésből nem lehet megélni. Nincs önzetlen munkaadó. Sok pénz = szabadság; rengeteg pénz = hatalom ! CÁFOLJATOK MEG!
Ján Fortunák
2017. december 05. 10:56
Tipikus példája a a parvenü vehemenciának, fejjel neki a falnak. Bunkó viselkedés, de mi várható egy ilyen kopasz sviháktól? Diplomáciai érzék nulla. Kuruckodunk, miközben pl. a kisantant remek diplomáciai tevékenysége 100 éve tör folyamatosan borsot az orrunk alá. Ezt érdemeljük, ilyen az "elitünk".
liberálzöld.
2017. december 05. 09:38
Orbán mint boszorkány. Ez igen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!