Kínai köszönet

2017. december 02. 09:29

Szívhez szóló levelet írt Orbán Viktornak Kína miniszterelnöke.

2017. december 02. 09:29

Orbán Viktorhoz címzett táviratban fejezte ki szívből jövő köszönetét a magyar miniszterelnöknek, kormányának és a magyar népnek a „melegszívű és baráti fogadtatásért” Li Ko-csiang, Kína miniszterelnöke, aki a hét elején Budapesten hivatalos állami látogatáson, valamint a Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozón vett részt – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombaton az MTI-vel.

„Hat év után ismét alkalmam nyílt arra, hogy az Ön gyönyörű városába, Budapestre látogassak, és újra személyesen megtapasztalhassam a magyar nép kínai nép iránti barátságát, még élénkebben megérezhessem Magyarország gazdasági és társadalmi fejlődésének lendületét” – fogalmazott a kínai miniszterelnök. „Miniszterelnök úrral több eseményen is részt vettünk, rengeteg témában folytattunk alapos és őszinte tapasztalatcserét. Kína Magyarországra úgy tekint, mint jó partnerére a kelet-közép-európai régióban, mint jó európai uniós barátra, és mint a nemzetközi ügyekben közvetlenül kommunikáló és koordináló jó társra. Készek vagyunk közös erőfeszítéseket tenni azért, hogy a további kínai-magyar együttműködés és közös fejlődés számára tartós lendületet biztosítsunk” – folytatódik a levél.

A távirat szerint Orbán Viktor miniszterelnök személyes figyelmével és támogatásával a VI. Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozó jelentős sikert ért el. Li Ko-csiang kifejtette: a kínai fél nagyra értékeli Magyarország hosszú távú pozitív részvételét a Kína-KKE együttműködésben, valamint jelentős hozzájárulását az idei konferenciához. 

„Szívesen dolgozom együtt Magyarországgal azért, hogy a konferencia eredményeit megvalósítsuk, és az együttműködést egy újabb szintre lendítsük. Ha közösek a törekvéseink, sem hegyek, sem tengerek nem távolíthatnak el bennünket egymástól” – írta a kínai kormányfő, aki Orbán Viktornak címzett levelét úgy zárta: „bár most egy távolodó repülőgép fedélzetén ülök, és így egyre messzebb kerülök Magyarországtól, a szívemben a távolság egyre csak csökken. Kívánok hazájának bőséget, a magyar népnek boldogságot és jólétet, miniszterelnök úrnak jó egészséget, munkájában pedig sikereket”.

(MTI)

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2017. december 03. 15:32
https://goo.gl/F17j1A
Bástyaelvtárs
2017. december 03. 10:59
válaszlevél : Kedves Li KoCsiang Elvtárs, Végtelen öröm számunkra, hogy Li Ko Csiang Elvtárs és Orbán Viktor Elvtárs megállapodott a Bp-belgrád vasút építésében. Mi, a nagyon barátságos magyar nép örömmel fizetjük ennek költségeit.Sőt, még az iunokáink is örömmel fogják törleszteni! Főleg, miután Orbán Viktor elvtárs elmesélte nekünk a KOssuth rádión keresztül, hogy személyesen őt nem érdekli, hogy valaha is megtérül-e a beruházás. (nem fog) De ezt ő eldöntötte, ez neki fontos, tehát meg fog épülni a vasút. Annak külön örülünk, hogy pályázat nélkül -pocsék lett volna ha vki fele ennyiért megcsinálja - és még az erről készült hatástanulmányt is titkosította a mi kedves vezetőnk, Orbán Viktor elvtárs 10 évre. Mi, barátságos magyar nép, ezt így szeretjük. Ehhez vagyunk szokva. Ha lehetne egy kérésem a nép nevében, azt kívánnám Li Ko Csiang elvtárstól, hogy ha lehet találjon módot arra, h a vasútvonalat összekössék a felcsúti vonallal. Ha ez sikerülne, még ennél is sokkal boldogabb lenne a baráti magyar nép. Elvtársi üdvözlettel, magyar nép
matykox
2017. december 02. 20:07
Ezek a kapcsolatok különösen a következő 3 évben válnak fontossá. Jó jel a - nyilván ugyancsak érdek vezérelte - kínai hozzáállás. Korrekt kapcsolatok nagyon fontosak.
sgt.ELIAS
2017. december 02. 17:19
A tibetieket viszont sajnálom . :-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!