A Soros-terv az év magyar szava

2017. december 14. 09:40

Az Euronews kérdezte meg a netezőket, hogyan foglalnák össze az évet egy szóban.

2017. december 14. 09:40

Hogyan foglalná össze az évet egy szóban? – tette fel a kérdést az Euronews a Facebook-oldalán különböző nyelvű nézőinek. A portugálok az incêndios (erdőtüzek) szóra szavaztak, az országban idén négyszázezer hektárnyi terület égett le, és több mint százan vesztették életüket az erdőtüzekben. Spanyolországban nem meglepő módon a Cataluña (Katalónia) szó nyert, Franciaországban a híradások kiszámíthatatlanságára utaló incertitude (bizonytalanság), Olaszországban pedig a ius soli, amely az ország területén születőket illető állampolgársági jogot jelenti, ez a jövő évi olasz választás egyik legfontosabb vitakérdése. Németországban a Jamaica szóra szavaztak a legtöbben a kudarcos kormányalakítási kísérlet nyomán, az angol nyelvű netezők Donald Trump amerikai elnök elhíresült elírására, a covfefé-re tették a voksukat. A perzsáknál a صلح (béke), az araboknál a محمد بن سلمان (Mohammed Bin Szalman), az oroszoknál a Вы держитесь (Tartsanak ki) kifejezések nyertek, míg Törökországban a Mülteci (menekült) szó.

Az Euronews a magyarokat is megkérdezte, a többség szerint a Soros-terv az év magyar szava, de sokan javasolták a metoo, valamint a szexuális zaklatás kifejezéseket is.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. december 14. 11:51
A magyarok tudják, mi a fontos, a jövőnket meghatározó...
formaegy
2017. december 14. 11:43
Most az Euronews kapta meg az anyagot (Facebook neveket) a magyar ballibes hazaárulóktól. A haza nem eladó! - lett volna a válasz, ha nem a ballibes listából játszanak. Természetesen ez az üzenet Sorosnak, aki azt hiszi, hogy pénzzel mindent elérhet. Még a szaros Amerikájában is pofára esett a milliárdjaival. Euronews! Ne erőlködjetek, mert a nagy erőlködésbe aranyeret kaptok! A történelem során nem kis létszámú mocskokkal vívtuk meg csatáinkat, a hazaáruló szaralakok légyszarpötty hozzájuk képest! Euronews - ugyan már!!!!!!!!!
mokány
2017. december 14. 11:37
A rossz fokozása: Rossz Orosz Porosz Soros
izo1210
2017. december 14. 11:28
Na ugye! :) "izo1210 2017. december 13. 20:23 11 @Dénia Ennek a szavazásnak nem lehet kétséges az eredménye: Soros. :)"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!