Szijjártó: A magyar gazdaságban dimenzióváltás zajlik

2017. november 06. 11:31

A magyar gazdaság gyakorlatilag elérte a teljes foglalkoztatást, a digitalizáció, pedig elsöprő lendülettel tört rá a világgazdaságra és azon belül a hagyományos iparágakra, amely közül több is a magyar gazdaság gerincoszlopához tartozik – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

2017. november 06. 11:31

A magyar gazdaságban dimenzióváltás zajlik, ennek belső oka, hogy a magyar gazdaság gyakorlatilag elérte a teljes foglalkoztatást, a külső pedig a digitalizáció, amely elsöprő lendülettel tört rá a világgazdaságra és azon belül a hagyományos iparágakra, amely közül több is a magyar gazdaság gerincoszlopához tartozik  – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

Hangsúlyozta, hogy az alacsony munkanélküliség „jó kihívást” jelent, amelyet kezelni kell, át kell állítani a beruházásösztönzést és a gazdaságstratégia fókuszát is a mennyiségről a minőségre. Óriási globális verseny bontakozott ki abban, hogy a sikeres digitális átálláshoz szükséges fejlesztéseket és az azokra alapuló beruházásokat hol valósítják meg és kik rendelkeznek majd az új megoldásokkal, amelyek sikeressé tudják tenni az átállást az új világgazdaságra – tette hozzá a miniszter. 

Kiemelte: ebben a versenyben Magyarország versenyelőnye a kreativitás, a magyar emberek szorgalma, az innovatív gondolkodás és a matematikai tudás. Szijjártó Pétet közölte: ebben a helyzetben fontos szerepet tölt be a magyar-portugál kockázati tőkealap, az  East West European Venture Capital Fund elnevezésű tőkealap, amelynek köszönhetően az innovatív magyar kis és közepes vállalkozásoknak (kkv) újabb széles körű nemzetközi fejlesztési források nyílnak meg, versenyképességük támogatása érdekében. Így újabb támogatást kap a kkv szektor versenyképessége. A miniszter hangsúlyozta: a magyar nemzetgazdaság szempontjából kifejezetten fontos feltétel, hogy az alap által generált tőke 40 százalékát Magyarországon kell befektetni.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. november 06. 13:15
Bazmeg, es ezt a hazugsagot komolyan ki meri ejteni a szajan? Innovacio, bazmeg, pont a Gazda mondta, hogy "jo dolog az innovacio, de..." szoval megsem, meg is felezte a fideszes bunbanda a K+F keretet. Az oktatast olyan szinten kurjatok szet, hogy a buta proli csak tapsikolni tud hozza, mi a faszrol hadoval ez a suket barom? Teljes foglalkoztatottsag??? Mivanbazmeg? A kozmunka konkret segely csak mashogy hivod, te takony, 600.000-en mar a hanyatlo nyugatra menekultek, ez meg itt debilkedik. Abban mondjuk igaza van, hogy valtozik a magyar gazdasag: az osszes szektort letarolja a kozpenzbol kitomott szuk fideszes elit.
3M..
2017. november 06. 12:33
Már 30 éve is ezt mondták. Sosem lesz vége? Szebb Jövőt!
incze
2017. november 06. 12:29
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD dübörög
gabor7th
2017. november 06. 12:03
Amit a kormány gazdasági dolgokban rosszul csinál: http://ujtechkor.blog.hu/2017/01/18/a_magyar_kormany_nagyon_rossz_iranyba_indult_el_befektetesek_digitalis_allam Az Ipar 4.0 miért is nem jó annyira: http://ujtechkor.blog.hu/2017/08/22/megeri-e_az_ipar_4 És ez az egész miért is veszélyes a kormányra: http://ujtechkor.blog.hu/2016/08/15/kormanydontes_a_digitalis_allam_segitsegevel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!