Székelyügy: feljelentették a Mandinert az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál

2017. november 15. 15:16

A Mandineren megjelent, a székely nemzetet és nemzetiséget tagadó írás miatt feljelentést tettek az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál, székelyek elleni uszításra hivatkozva.

2017. november 15. 15:16

Szerzőnk, Szalma György a minap Nincs székely nemzet címmel közölt véleménycikket a Mandineren. Írásának lényege: nem létezik székely nemzet vagy nemzetiség, csak egy magyar nemzet van, ami viszont sokszínű; a székelyek erőltetett elkülönítése a magyarságtól pedig a románok malmára hajtja a vizet.

Szalma cikkét megtámadta a Csibi Barna (illetve újabban Váradi Barna) néven ismert, erdélyi származású aktivista az Egyenlő Bánásmód Hatóság előtt, nemzetiségi alapú hátrányos megkülönböztetésre és a székely nemzetiség elleni uszításra hivatkozva.

A feljelentést a Ruszin Kárpátalja nevű oldalon tette közzé Csibi (Váradi) Barna. Őt egyébként Szalma György meg is nevezi cikkében, mint főállású bajkeverőt, aki Székelyföldön egy zsidózó plakáttal, illetve Avram Iancu jelképes bábujának elégetésével szerzett magának hírnevet, mielőtt Kárpátalján folytatta volna aktivizmusát.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. november 17. 17:20
Azt egyébként én sem értettem, hogy Szalma Györgynek miért csípi a szemét a székelyek azonosság-tudata. Ha ők úgy érzik, hogy ők egy külön nemzet, akkor azt tiszteletben illik tartani.
Viator
2017. november 16. 16:47
Csibibarna annyira képviseli a magyarság érdekeit, mint honfitársa, Asztalos Imre, aki Virgil Măgureanu néven az SRI vezetője volt...
Mirákulóziai Mikmuk
2017. november 16. 08:59
Ez a csibi gyerek, nem román véletlen?
Akitlosz
2017. november 15. 21:09
Na pontosan ilyen egy szappanopera. Ármány és szerelem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!